Bobina, moje seniorská radost
Ilustrace: Pixabay

Bobina, moje seniorská radost

7. 9. 2023

Odjeli. Hurá. Měla bych být smutná, ale já mám radost, že konečně začala škola. Syn s dcerou si rozebrali děti a mě tak skončil sedmitýdenní hlídací maraton.

Od pátku 1.9. mám víc času na sebe a samozřejmě i na Bobinu. Pamatujete se na ní? Nakonec mi zůstala. Už je jí osm měsíců. Roste jako z vody a trošku klackovatí.

Takhle vypadala v pěti měsících.

Bobina, moje seniorská radost 1

Teď už je tak velká, že mě ráno vyšoupne z postele. Po mých protestech vyleze taky, labužnicky se protáhne a jdeme cvičit jógu, i když ta jí trošku nudí. 

 

Bobina, moje seniorská radost 3 

 Bobina, moje seniorská radost 4

Bobina, moje seniorská radost 5 

Potom se nasnídáme a nastává čas sčítání drobných škod. Na můj výhružný dotaz: „Kdo to udělal?!“ obvykle nedostanu žádnou odpověď. 

 Bobina, moje seniorská radost 6

Nejvyšší čas přitvrdit výchovu, aby nerostla jak dříví v lese. Proto jsem hned první den volna rázně zavelela: „Bobinečko, pojď, půjdeme ven!“

Bobina se zavlnila v bocích, čímž mě přimáčkla ke zdi, vzala si sluneční brýle, a vyrazily jsme do Hvězdy, vyzkoušet, co si ještě ta moje holka chlupatá pamatuje. V Oboře bývá čilý ruch. Spousta běžců, matek s dětmi a pejskařů. Ideální pustit psa na volno a zkoušet povely.

Bobina, moje seniorská radost 8

„Tak co dáme jako první?“ zamyslela jsem se. Jakmile byla Bobina ode mě na deset metrů, vypálila jsem na ní: „Stůj!“ Kupodivu poslechla a strnula na místě, ale s ní se zastavili i tři běžci. Musela jsem jim dát „Volno!“, aby mohli pokračovat v tréninku.

Protože je Bobina zvyklá mít stále okolo sebe děti, ráda by se s nimi pomazlila i venku. Chápu, že by se to cizím matkám nemuselo líbit, takže jsem psa, běžícího ke kočárku, včas zarazila povelem: „Fuj je to!“ Člověk se ale nezavděčí, protože paní, jejíž dítě jsem zachránila před olíznutím, se ohradila, že oni nejsou žádný fuj.

Bobina, moje seniorská radost 7

Potom jsme s Bobčou měly štěstí, že jsme potkaly jejího největšího kamaráda Fíčka. Psi spolu řádili a najednou zmizeli v blízkém křoví. To nikdy nevěstí nic dobrého. Tedy pro nás, protože jejich výběr parfému z mrtvých myší či žab nebo nedej bože z něčeho jiného, není nic moc.

 Bobina, moje seniorská radost 9

 Bobina, moje seniorská radost 10

Proto jsem za nimi rychle vystartovala, ale na můj výkřik: „Co to tam děláte vy dva?!“ zareagovali udiveně pouze dva mladíci, kteří zrovna procházeli kolem.

Zdálo se mi, že nastal nejvyšší čas vrátit se domů. Bobině se ovšem nechtělo. Snažila jsem se jí vlídnými slovy domluvit, aby pohla kostrou: „Ty se teda dneska vlečeš, to je hrůza. Přidej!“

Bobina, moje seniorská radost 11

„Já fakt rychlejc nemůžu, udělalo se horko,“ ozval se vedle mě pomaloučku běžící starší pán…

U hlavní brány se na mě smál velmi pohledný neznámý čtyřicátník. „Taková hezká holka,“ zašvitořil. Ale já už neměla sílu zavtipkovat a zeptat se ho, kterou z nás myslí.

A doma? Tam mě čekalo koupání, fénování a rozčesávání psích dredů. Nejen že jsem Bobině v červenci musela koupit větší auto, ale ještě s ní budu muset co měsíc chodit do salonu. Řeknu vám, je to šichta. Zlatý děti.

Bobina, moje seniorská radost 12

Tak takové já mám seniorské radosti, a to jsem ještě stále senior junior, ale počkejte, v půlce října mi bude pětašedesát, takže se i já konečně stanu regulérním seniorem, a to teprve z radosti nevyjdu.

 

Všechny fotografie: Alena Velková

 

 

 

domácí mazlíčci Letní soutěž 2023 pes
Hodnocení:
(5 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.