První sběr – zapomenuté skvosty Umělecké zahrady v Praze 4
První sběr - zapomenuté skvosty Umělecké zahrady v Nuslích

První sběr – zapomenuté skvosty Umělecké zahrady v Praze 4

18. 9. 2023

Praha oplývá málo známými zákoutími. O některých zde již bylo psáno – např. Fortna na Hradčanském náměstí (viz www.i60.cz/clanek/detail/32383/fortna-okouzlujici-misto-nejen-pro-rozjimani) či Umělecká zahrada v Praze 4 (viz www.i60.cz/clanek/detail/32543/prazska-zakouti-umelecka-zahrada). A právě v případě Umělecké zahrady nyní nastává možnost spojit její návštěvu s dalším novým zážitkem, a to v místě, jehož genius loci nenechá nikoho v klidu, kde zkameněl čas.

Realizační tým Umělecké zahrady totiž v období od 27. září do 31. října 2023 otevírá pro veřejnost výstavu nové galerie Umělecké zahrady pod názvem „První sběr - zapomenuté skvosty Umělecké zahrady“. Výstava bude v tomto období otevřena každou středu, sobotu a neděli od 10 do 18 hodin. Ve dnech 5. a 12. října vždy od 14 a 16 hodin se uskuteční komentované prohlídky. Vernisáž výstavy pro pozvané se koná 26. září (viz též úvodní obrázek k článku). Umělecká zahrada se nachází na adrese Čiklova 1706/13a, Praha 2 a nejsnáze se tam lze dostat po výstupu na zastávce tramvají č. 7, 14 a 18 Svatoplukova kolmo k zastávce krátkou ulicí do podchodu vlakové tratě rovnoběžné s ulicí Jaromírova, kterou právě jezdí tyto jezdí tramvaje.

Výlučným vlastníkem areálu Umělecké zahrady je společnost Pod Bělkou, a.s. Majitelem a hlavním představitelem společnosti je Ing. Vojtěch Haluza, který naprosto zdevastovaný areál za použití značných finančních prostředků a za cenu obrovského úsilí a osobního nasazení zvelebuje. K renovaci areálu přistoupil s respektem k historii, kulturní hodnotě, životnímu prostředí i k okolní městské zástavbě. 

K nejvděčnějším návštěvníkům zahrady dlouhodobě patří právě senioři, ať už jako jednotlivci odpočívající na lavičce, jednotlivé skupinky či plánované návštěvy např. Klubů důchodců.

 

pozvanka-UZ-prvni-sber-3.jpg

kultura výstavy
Hodnocení:
(4.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.