Nový TV cyklus Nevinné
lži odstartuje za měsíc

Nový TV cyklus Nevinné
lži odstartuje za měsíc

29. 1. 2013

Nový cyklus televizních filmů Nevinné lži, které natočila Česká televize, začne program ČT1 vysílat 24. února ve 20:00. Autorka projektu Tereza Vrabelová nyní dotočila poslední film z celkových osmi nazvaný Byl lásky čas.

Podle producentů Nevinných lží je hlavním tvůrčím cílem cyklu ukázat, jak málo může stačit k tomu, aby si člověk sám obrátil život vzhůru nohama. "Pro tento žánr televizních filmů jsou nejatraktivnější ty scény, kdy se podaří ztvárnit silný text dokonalým hereckým výkonem," řekla Vrabelová. V cyklu se představí padesát známých hereckých osobností včetně Anny Geislerové či Ivy Janžurové.

Tvůrci se v jednotlivých filmech zaměřili nejen na osobní problémy jednotlivců, ale také na zachycení aktuálních společenských fenoménů. Jeden z příběhů tak například vypráví o ženách, které chtějí mít děti bez otců, další se zase zaměřuje na téma nesolidních půjček. "S překvapením jsme si uvědomili, jak nevinné lži prostupují i naše životy. Přesto to byl krásný rok práce, která měla smysl," uvedl producent Jan Vrabel.

O natočení Nevinných lží rozhodla ČT loni v lednu. Natáčení začalo o pět měsíců později. "Nevinné lži jsou z principu cyklus komorních filmů, takže není třeba žádných mimořádně velkolepých, produkčně náročných a složitých scén," sdělila Vrabelová, která Nevinné lži staví na podobném principu jako své předchozí televizní projekty. Mezi ně patří dramatický cyklus Soukromé pasti, který v roce 2008 uvedla TV Nova. Úspěšnou sérii, která se předloni dočkala pokračování, sledovalo v průměru 1,5 milionu diváků.

premiéra televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...