Peněženku nechte doma, postačí vám telefon
FOTO: Shutterstock

Peněženku nechte doma, postačí vám telefon

18. 9. 2023

Máte chytrý telefon? Pak s sebou na cesty nemusíte brát peněženku. S vhodným krytem si občanský průkaz a jiné důležité doklady uložíte k mobilu, platební kartu pak nosíte přímo v něm. Jaké další výhody skrývají platby telefonem?

Platební karty vám už v peněžence nemusejí zabírat prostor. Zbavit se jich můžete snadno – uložte si je do svého chytrého telefonu! Pokud jimi navíc platíte častěji než hotovostí, stačí si pořídit jen malou kapsu nebo kryt na doklady a peněženku můžete doma nechat úplně.

Pohodlí v kapse

Moderní doba přináší moderní řešení a také pohodlí. Díky internetovému bankovnictví a aplikacím jako Google Pay či Apple Pay si můžete uložit všechny platební karty do svého chytrého telefonu. Mnohé banky pak za placení kartou nabízejí štědré benefity v podobě sezónních slev nebo vrácení části peněz.

Bezpečnost na prvním místě

U placení chytrým telefonem nebo hodinkami je prakticky nemožné, aby za vás platil někdo jiný. K provedení transakce totiž zařízení vyžaduje potvrzení biometrickým údajem nebo kódem. Biometrický údaj je samozřejmě praktičtější – nedá se zapomenout a otisk vašeho prstu nebo tvář jen tak někdo nenapodobí.

Mobil jako peněženka

Možná máte spoustu věrnostních kartiček a říkáte si, že na nákupy byste si peněženku stejně museli vzít právě kvůli nim. Chytré aplikace v telefonu se však postarají i o to. Své kartičky můžete jednoduše nahrát například do aplikace Stocard, kde se zobrazí všechny společně. Navíc v ní vidíte i slevové nabídky a katalogy obchodů, jejichž klubu jste členem.

Všechno na jednom místě

Peněženka v chytrém telefonu obsáhne opravdu vše. Pokud například cestujete vlakem nebo letadlem, můžete si do ní uložit lístek či letenku přímo z e-mailu. Stejné to je i třeba u kulturních akcí – vstupenky do divadla máte přímo po ruce, takže se nemusíte stresovat, že byste je zapomněli doma na stole, a při odjezdu stačí popadnout  jen ten správný kufr.

Správný doplněk a můžete vyrazit

Bohužel, jediná věc, kterou v chytrých telefonech zatím nemáme, jsou doklady. Proto je vhodné si na mobil pořídit kryt s kapsičkou na karty, kam svůj občanský, řidičský, zdravotní nebo jiný průkaz uložíte, a budete mít vše hezky pohromadě.

mobily peníze
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.