Kdo hledá, najde
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Kdo hledá, najde

13. 10. 2023

Ano, kdo hledá většinou najde. Je jedno co hledáme, já jsem, po třech dnech doma oznámila v úterý po obědě, že musím ven. Počasí bylo jako stvořené pro hledání nových koutů našeho města.

Máme zahradu v Brné, která je součástí čtvrtě Střekov, jezdíme kolem hradu a nachází se zde také tzv. Zlatá stezka. Hledala jsem, kde vznikl tento název, ale nic jsem nenašla. Zkrátka je to vilová čtvrť v kopci, třeba se tam někdy zlato těžilo. Vzhledem k tomu, že žijeme v Ústí n/L už přes 45 let, tak jsme v této oblasti byli jednou a to už je opravdu dávno. Trochu se začalo zatahovat, ale to nás nezastavilo, vybaveni na výlet jsme nasedli do auta a hurá za dobrodružstvím.

Jako první zastávku jsem určila hrad Střekov. Nebyli jsme si jisti, jestli je ještě otevřený, byl, ale když jsme tam přijeli, tak zrovna zavírali. Chtěla jsem si ho stejně jen vyfotit, udělala jsem pár fotek přes bránu v domnění, že to zkusím trochu níž. Už jste někdy fotili přes vzrostlé stromy? Já ne, chvíli jsem tam pobíhala, pilu jsme s sebou neměli a i kdyby, tak přes plot moc lézt neumím. Naštěstí cíl naší výpravy se nachází přímo proti hradu. Já jsem šla pěšky, Petr za mnou sjel dolů pod hrad. Navigace v telefonu nám ukázala směr a tak jsme se vydali hledat Zlatou stezku.

Cesta vedla, jak jinak, do kopce sice ne nějak velkého  zato ale dlouhého. Chvíli na nás svítilo slunce, chvíli na nás jemně pršelo, ale stálo to za to. Kolem silnice se z obou stran bylo na co dívat. Krásné vily, zahrady a chaty, hrad Střekov byl vidět také, občas za vraty na nás bafnul hlídací pes, my jsme statečně zdolávali cestu před námi a něco vám řeknu. My jsme tu Zlatou stezku našli. Výhled byl opravdu krásný, bydlení tam musí být  moc hezké. Jen by mi tam v zimě vadil sníh. Neprošli jsme celou stezku, druhé kolo si dáme ze strany od naši zahrady. Bude to až na jaře, ale probouzející se příroda je taky krásná.

Zvu vás na fotoprocházku další objevené části města Ústí nad Labem. Přeji všem, kdo si tohle přečte, pohodový zbytek podzimu.

 

cestování města a obce příroda
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.