Andělská bábovka

Andělská bábovka

2. 2. 2013

Vyzkoušejte výbornou lehkou bábovku.

Ingredience:
6 vajec, 1 lžíčka ztužovače šlehačky, 1 šálek cukru, špetka soli, 1/2 lžičky mandlové příchuti, 1,5 šálku hladké mouky, 1/2 šálku vody

Postup:
Do vaječných bílků přidáváme ztužovač šlehačky a ušleháme hustý sníh. Přidáme polovinu cukru a promícháme. V druhé míse ušleháme žloutky s druhou půlkou cukru, přidáme sůl a mandlovou příchuť. Pak přidáváme střídavě mouku a vodu a pečlivě mícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků. Pečeme ve velké vymazané a vysypané bábovkové formě.

Při podávání se jednotlivé plátky mažou pikantním džemem - dobrý je jahodový. Tato bábovka je velmi netypická, ale velice lehoučká a dobrá. 

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.