Kdyby zvířata uměla mluvit!
FOTO: Jan Zelenka

Kdyby zvířata uměla mluvit!

26. 10. 2023

Co byste říkali na to, kdyby naši zvířecí miláčkové uměli mluvit? Jo, kdyby! Nechtějme to ani vědět. Co bychom se asi všechno dozvěděli? A kdyby ještě naše zvířátka uměla být sprostá! To by bylo něco! Pejskové by při venčení pomlouvali své páníčky, že třeba šetří na jejich jídle, že je nedostatečně drbou a nemazlí se s nimi, nebo že jsou na ně příliš hrubí. Sdělovali by si své zkušenosti a doma by se snažili o dominanci.

Co by mi asi povídala ta moje malá, chlupatá, skoro šestnáctiletá babička? Když vidím její oči, bedlivě sledující piškot v mojí ruce, určitě by na mne byla, v té chvíli, slušná. Jinak by se asi chovala venku při venčení, když ji popoháním, aby chodila rychleji. Tam by asi slušná nebyla.

Ještě že dovedou mluvit oči našich zvířecích miláčků. A nejen oči, ale i jejich ustálená gesta, výrazy tváře i postoje často prozradí mnohem víc. Oči mojí malé Britney jsou výmluvné. Chvíli jsou ospalé, unavené, aby při návratu z  venčení najednou ožily představou chutné svačinky. A když si večer ulehne do svého pelíšku vedle mé postele, její pohled, upřený na mne, je více než výmluvný. Tady nejsou slova potřeba. Vím, co si myslí. Její oči mluví:

„Tak už pojď mě konečně podrbat a pohladit. Jo, a nezapomeň mi pak z postele zamávat a popřát dobrou noc.“

„To víš, že nezapomenu, moje malá!“

 

    * * *

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(5 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.