Podzimní večery letos nuda nebudou, vypněte televizi a zahrajte si rodinnou společenskou hru!
FOTO: Babičkářství

Podzimní večery letos nuda nebudou, vypněte televizi a zahrajte si rodinnou společenskou hru!

31. 10. 2023

Dlouhé chladné večery se blíží, nemusíte je ale trávit u jednotvárných seriálů. Televizní vysílání sleduje každý den podle elektronického měření 6,9 milionu Čechů. Největšími fanoušky jsou diváci střední a starší generace. Hodiny strávené v křesle před televizí lze ale využít mnohem lépe!

Pozvěte děti a vnoučata, přátele a sousedy a zahrajte si společenskou hru. Zahoďte, ale staré Člověče nezlob se, které už nikoho nebaví a ukažte rodině, že klasická ´deskovka´ zkrátka může být zábava pro všechny generace.

Pamatujete si, jak strýček usnul po rodinné oslavě u sousedů na zahradě, nebo jak dědeček odešel na pivo a vrátil se až za dva dny? Rodinné historky jsou zkrátka k nezaplacení a byla by škoda, kdyby si je nevyprávěly i další generace. Také k tomu může inspirovat rodinná společenská hra pod názvem Jak to tenkrát bylo, díky které celá rodina zavzpomíná na nejkrásnější momenty z uplynulých let. Hra obsahuje kartičky s retro fotkami a přímo vybízí k vyprávění příběhů ze života vašich blízkých. „Moje děti nemají pořád čas a vnoučata ho zase tráví u mobilů a tabletů. Řekla jsem si, že chci trávit čas s nimi, povídat si a sdílet některé zážitky. Koupila jsem právě hru Jak to tenkrát bylo, chvíli brblali, ale pak nechtěli ode mě odejít,“ říká pětasedmdesátiletá Marta. Její sousedka přikyvuje. „Nechala jsem se inspirovat a pozvala rodinu na nedělní odpoledne. Moje vnučka hraje už dva roky tenis a vůbec neví, že můj tatínek mi první tenisovou raketu vyráběl ručně, protože jsme na ní tehdy neměli peníze,“ doplňuje ji paní Milena s tím, že jí chce vnučce ukázat.

Zájem o deskové hry přitom stoupá. Napříč generacemi si lidé uvědomují, že vztahy v rodině jsou důležité a nelze je udržet jen posláním sms zprávy k narozeninám. Každá rodina má přitom svá specifika. Někde jsou členové nadšení sportovci, jinde zase hudebníci, nebo rodinu spojuje společná práce ve stejném oboru, jako je stavitelství nebo třeba vlastní rodinnou restauraci. Společenskou hru tak lze vybrat podle zájmu každého a rodina si s ní může užít příjemně strávené chvíle. Hry jako trénink mozku a postřehu doporučují navíc i lékaři. Vědí to i chytří tvůrci, kteří konzultují aktivity do her s odborníky. Vhodně zvolená ´deskovka´ navíc může být také skvělým dárkem, například k nějakému výročí nebo blížícím se oslavám Vánoc. Společenská hra Kouzlo Vánoc k tomu přímo vybízí. Plněním zábavných úkolů a získáváním darů pro Ježíška, tak můžete pomoci Marii a Josefovi dostat se do Betléma a cestou si ještě připomenete řadu důležitých tradičních svátečních zvyků. Se svými spoluhráči si zazpíváte spoustu koled, nebo si připravíte vánoční nápoj. I sváteční chvíle tak může podtrhnout aktuální téma. Společně strávený čas dodá každé rodině nový rozměr zábavy a společných prožitků.

Letos se na trhu objevila společenská hra věnovaná divokým devadesátým letům dvacátého století. Zahrajte si s přáteli nebo rodinou Devadesátky a bavte si při tom tehdejší módou, hádáním těch největších hitů a zavzpomínejte na fenomenální seriály devadesátek. Které počítačové hry jste hrávali? Jaká byla nabídka v restauracích? Jakými auty jste jezdili? Vzpomínáte na kazety a diskety? A na to, když nebyly mobilní telefony ani internet? A jak jste si užívali olympijské vítězství v Naganu? Devadesátky jsou nejlepší party hrou pro všechny, kteří zažili divoké devadesátky.

 

Hana Týce

 

 

hry rodina zábava
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.