Nejlepší dovolenkové destinace pro starší generaci
Zdroj obrázku: mpix foto / Shutterstock.com

Nejlepší dovolenkové destinace pro starší generaci

16. 11. 2023

Exotické dovolené nemusejí být jen pro mladé dobrodruhy. Za azurově modrým mořem, malebnými horskými štíty nebo třeba do luxusních wellness resortů se můžete vydat i v pokročilejším věku. Přinášíme vám tedy top 5 destinací, které si užijí naplno i starší členové rodiny.

Před odjezdem…

Ještě než se na dovolenou vydáte, je důležité obstarat několik zásadních věcí. V první řadě je potřeba zajistit spolehlivou dopravu do místa a ubytování. Zjistit, zda jsou všechny doklady (cestovní pas, řidičský průkaz apod.) platné, a případně si zařídit víza, pokud cestujete do země, která je vyžaduje. Opomenout byste neměli ani cestovní pojištění, které přijde vhod, zejména pokud nastanou zdravotní či jiné potíže.

Tip 1: Francouzská riviéra

Azurové pobřeží, ne nadarmo se tak říká jihovýchodnímu cípu Francie. Nedaleko nádherně průzračného moře s okouzlujícími plážemi se tyčí vrcholky Přímořských Alp, ověnčené národními parky a malebnými políčky s levandulí a dalšími aromatickými květinami. Kromě dechberoucí přírody vás okouzlí také bohatá historie a kultura měst, jako je Nice nebo Cannes. A co teprve místní kuchyně!

Tip 2: Za luxusem na Kypr

Nespornou výhodou Kypru je, že ještě není jako dovolenková destinace tolik proslavený. Přitom nabízí to, co Řecko kolikrát ne – klidné resorty, které jsou místo turistů plné luxusu. Ostrov oplývá vynikajícími službami, včetně těch zdravotnických, a spoustou aktivit, jako jsou například golfová hřiště, rozsáhlé cyklostezky nebo trasy pro pěší turistiku.

Tip 3: Poznávání s eurovíkendem

Možná spíše než po relaxu u moře toužíte po poznávání evropských metropolí. Pro takové případy se nabízí možnost eurovíkendů. Cesty letadlem se pohybují v řádu pár desítek minut až několika málo hodin, pro bližší destinace lze zvolit variantu autobusové dopravy. Vydat se tak můžete poznávat například krásy Tyrolska, dunajských center kultury nebo třeba holandských tulipánových polí.

Tip 4: Bulharské pobřeží

Slunečné pobřeží nebo Zlaté Písky jsou staré známé. V posledních letech navíc opět zažívají boom, kdy se díky vzrůstajícímu turismu a zlepšující se ekonomické situaci v tomto směru mohou soustředit na vylepšování služeb. Pokud pak ze školních lavic oprášíte azbuku a ruštinu, snadno se s místními dorozumíte a třeba se u stánků se suvenýry domluvíte na lepší ceně. Přidejte k tomu dherné pláže s pozvolným vstupem do moře a máte ideální destinaci pro letní radovánky v teple.

Tip 5: Všude dobře, doma nejlépe

I v té naší kotlině je přece krásně. Starší generace často vyhledává především lázně – Františkovy Lázně, Karlovy Vary, Janské Lázně nebo třeba Poděbrady. I aktivní senioři si však přijdou na své. Na hory se můžete vydat na Šumavu, do Krkonoš nebo Orlických hor, cyklisty zase přivítají na Křivoklátsku, Třeboňsku nebo ve vinařské oblasti na jižní Moravě. Za objevení pak stojí také hrady, zámky a jiné památky a historická města. Zkuste se třeba vydat po stopách husitských bojovníků nebo přemyslovských panovníků. Česká republika toho nabízí opravdu spoustu.

 

Kateřina Houšková, Copywriter

Psaní se věnuje od roku 2017, kdy začínala v redakci online magazínu. Přes něj se v roce 2019 dostala ke copywritingu, u nějž už zůstala. Na přání klienta s pečlivostí zhotoví srozumitelné texty, které osloví. Některé z nich naleznete také na produktvdetailu.cz.

cestování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...