S životem je spokojena
více než polovina Čechů

S životem je spokojena
více než polovina Čechů

3. 2. 2013

Se svým životem je momentálně spokojeno 56 procent Čechů, přičemž desetina lidí uvádí, že je spokojena "velmi". Nespokojeno je 18 procent dotázaných. Zbývajících 26 procent Čechů je "ani spokojeno, ani nespokojeno". Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Spokojenost se životem výrazně roste s klesajícím věkem, se zvyšujícím se stupněm dokončeného vzdělání a zejména s lepší životní úrovní a výší příjmu. Relativně vyšší spokojenost vyjadřovali studenti a učni, vysoce kvalifikovaní odborníci nebo vedoucí pracovníci, podnikatelé a také svobodní lidé. Naopak méně spokojení jsou penzisté, nezaměstnaní, lidé pracující v dělnických profesích a rozvedení, ovdovělí nebo lidé žijící osaměle v jednočlenné domácnosti.

V průběhu loňského roku se výsledky průzkumu výrazně neměnily, pouze v říjnu byl podíl spokojených lidí nepatrně nižší (52 procent). Nespokojených bylo většinou 18 až 21 procent dotázaných. V porovnání s první polovinou roku 2011 je ale nynější výsledek horší. V lednu před dvěma roky bylo se svým životem spokojeno 61 procent Čechů.

životní úroveň
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.