Dětští hrdinové ze Středočeského kraje
FOTO: Středočeský kraj

Dětští hrdinové ze Středočeského kraje

7. 12. 2023

Každá pomoc potřebnému je nesmírně cenná, ale dvojnásobný obdiv mají dětští hrdinové. Na dispečink Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje se na konci listopadu dovolal sedmiletý Tomáš, jehož maminka ležela po záchvatu na pohovce. Sám zavolal na linku 155 a dokázal mamince poskytnout pomoc i vyčkat na příjezd sanitky.

Díky čtyřleté Klárce, která okamžitě zareagovala a zatelefonovala z maminčina mobilu na telefonní číslo 155, se podařilo zachránit muže, který zkolaboval. Klárka tak učinila během toho, když se maminka a dospělí okolo muže domlouvali, kdo z nich na tísňovou linku zavolá. Holt někdy děti jsou pohotovější než my dospělí.

A ještě jeden příběh o šikovném malém záchranáři. Operátorovi na dispečink se dovolal šestiletý Michal, který volal o pomoc pro svého tatínka. A právě Míšu můžete vidět se svou sestřičkou a maminkou na fotce, když se přišli za našimi záchranáři podívat.

 

zzs míša.jpg

města a obce Středočeský kraj
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...