Medvěd ulovil jelena. Podívejte se na ohromující video z mobilu
Ilustrační foto: Pixabay

Medvěd ulovil jelena. Podívejte se na ohromující video z mobilu

19. 12. 2023

Tak to je pořádný úlovek. Nejen ten, co se povedl medvědovi, ale i řidiči, který údajně jel v neděli autem v obci Bílá v Beskydech. Naskytla se mu neskutečná podívaná: statný medvěd skolil statného jelena. A odklízí si jej z cesty do lesa.

Že se v Beskydech čas od času vyskytnou medvědi, je známo. Například před třemi lety jej lidé zahlédli v obci Staré Hamry, která sousedí s Bílou. Právě v této obci je hranice se Slovenskem, odkud na českou stranu medvědi přicházejí.

Ve druhé polovině února 2023 se uskutečnilo mapování výskytu velkých šelem v Beskydech, které pravidelně organizuje Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. Modle monitoringu agentury se v oblasti Beskyd vyskytují rysi a tři vlčí smečky. Stopy po medvědech zaznamenány nebyly.

Nakonec se také ukázalo, že video medvěda s parohatým úlovkem natočil muž z okolí slovenské Kremnice a nějaký vtipálek se pak asi snažil postrašit lyžaře, kteří jezdí na Bílou lyžovat.

 

 

 

Beskydy příroda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...