Jak se lidé vnímají

Jak se lidé vnímají

4. 2. 2013

Na úvod: V šamanské praxi se setkáme s tím, že před některým obřadem či léčením provádí šaman specifický rituál, většinou podobný krátké, ale intenzivní a hluboké meditaci. Slouží k navození určitého stavu mysli.

V tomto článku bych chtěl upozornit na skutečnost, kterou povětšinou známe. Často však na ni zapomínáme. Jedná se o druh neverbální komunikace. Je to vnímání pocitů. Především ve zvířecí říši je škála používání této komunikace velmi bohatá. Ale ani člověk se jí za několik málo tisíc let zcela nezbavil. Však se po miliony let vyvíjela. Mimořádně citlivý jedinec je schopen do určité míry zachytit i myšlenku někoho jiného. Ale to je extrémní případ. Proti takovému vpádu do soukromí máme v naší mysli ochranné bloky. A čtení myšlenek je vlastně selhání této ochrany. Stává se mi, že někdy, když prohlížím někomu stav jeho organismu, vyšetřovaný mi sděluje, že má pocit, jako bych mu četl myšlenky. Není to tak. Jen prohlížím stav jeho mozku, ale myšlenky číst neumím. Stejně tak to, že zvedám telefon dříve, než zazvoní, není otázka telepatie, ale prostý fakt, že než telefon zazvoní, navazuje komunikaci s vysílačem a já ty jemné změny frekvenčního pole zachytím.

Telepatie

Telepatie ale už do jisté míry je, když na někoho myslím a on mi hned zavolá anebo pošle SMS. To se asi stává každému. Já osobně to zažívám tak často, že to těžko může být jen náhoda. To funguje dobře, protože je to na úrovni podvědomí. Ale na úrovni vědomí, tak jak funguje přenášení konkrétních myšlenkových představ, je to složitější. I když k tomu někdy prokazatelně dochází, bývá to spíše vzácný a prakticky zatím těžko využitelný jev.

Vnímání emocí

Máme rádi své květiny, a vida, jak jim to prospívá. Často slýcháme o tom, že bychom měli na květiny vlídně hovořit, že potom lépe rostou a bohatěji kvetou. Nejde o mluvení, jde o emoce, které řeč provázejí. Rostliny vnímají emoční stavy. Známé jsou i principy, podle kterých se šíří, v případě ohrožení, pocit strachu ve stádě. Také v dalších situacích jsou zvířata schopna velmi intenzivně vnímat emoce jiných živočichů.

Předcházejícími řádky jsem se konečně dostal k emoční interakci mezi lidskými jedinci i skupinami. Upozorňuji, že toto se uskutečňuje rovněž v rovině podvědomí. Patří sem davová psychóza, vyvinutá za účelem synchronizace boje v tlupě. Patří sem pocity, že ten druhý s vámi nejedná na rovinu. Patří sem pocity bezpečí u dítěte v blízkosti rodičů. Patří sem pocity upřímné lásky mezi partnery. Patří sem vnímání přirozené autority mentálně silných jedinců. Také je to podvědomé vyhledávání společnosti upřímně a čistě smýšlejících lidí. Věřte mi, že když vy budete plni optimismu, bude se to přenášet i na vaše okolí. A naopak. Pokud nemáte náladu, není vám sice možná příjemný pohled na lidi radující se ze života, ale překonejte to a snažte se vnímat jejich emoce. Výsledek stojí za to. Když si toho začnete více všímat, zjistíte, že to funguje a jak, až nakažlivě, se emoce šíří.

Podvědomě vnímáme i tón řeči, gesta rukou, pohyby očí. Časem se můžeme dokonce naučit ovládat svoji mysl, svoje emoce a tento podvědomý informační kanál využívat k všeobecnému prospěchu. Základem je naslouchat svým emocím, sledovat cesty, kterými se ubírají vaše myšlenky, a svůj vnitřní duševní a mentální život cílevědomě kultivovat. Čistit od plevelných i nedobrých myšlenek a tak nějak „mít pod kontrolou“.

V praxi to osobně často používám například tak, že pouhým objetím a sdílením pocitu klidu a bezpečí nahradím třeba léčbu maniodepresivních a podobných stavů psychofarmaky. To, že na živý organismus frekvenčně působí anorganická hmota, například minerály, přesahuje obsah tohoto článku a pohovořím o tom jindy.

mezi nebem a zemí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.