Žiletky, nebo strojek?
Starší muži volí to první

Žiletky, nebo strojek?
Starší muži volí to první

5. 2. 2013

Pánové, holíte se žiletkou, nebo elektrickým strojkem? Tahle otázka dělí české muže zhruba na dvě poloviny. Přestože za sebou mají holicí mašinky více než staletou historii a výrobci chrlí na trh stále dokonalejší přístroje, cestu k nim si našel jen každý druhý Čech.

Vyplývá to z aktuálních výsledků průzkumu společnosti Elektrowin. Podrobnější pohled na závěry šetření ukázal, že ti muži, kteří „postaru“ upřednostňují žiletky, považují holení spíše za jakýsi rituál, který si chtějí užít.  Zároveň je podle nich chvíle holení jedna z mála, kdy mají čas opravdu jen sami na sebe. Vyznavači žiletek patří spíše ke střední a starší generaci. Naopak holicí strojky užívají zejména mladší muži do 39 let. Ti v průzkumu uvedli, že jakmile si na tento způsob zbavování se strniště navykli, nedokázali si holení žiletkami už ani představit.

Průzkum společnosti Elektrowin se zaměřil také na otázky, jak často a z jakých důvodů Češi své holicí strojky mění. „Jak muži, tak ženy kupují holicí strojky ze tří základních důvodů,“ říká generální ředitel společnosti Elektrowin Roman Tvrzník. „Chtějí vyměnit starší model za novější typ, nahradit zařízení, které už nemá cenu opravovat, nebo ho chtějí darovat někomu blízkému.“ Nejčastějším důvodem výměny strojku však zůstává porucha původního zařízení, kterou uvedlo 71 procent dotazovaných.

muži průzkum
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.