Obchodní řetězce zlevňují
FOTO: Poskytnuto společností Tesco

Obchodní řetězce zlevňují

2. 1. 2024

Největší české supermarkety hlásí se začátkem roku snížení cen potravin, ale také třeba drogistického zboží. Například řetězec Tesco promítne nižší sazbu DPH u potravin u 8500 položek ze sortimentu potravin, Penny Market zahajuje rok 10procentními slevami na veškeré zboží.

Ve více než 410 prodejnách PENNY po celém Česku se dá „velký nákup“ začátkem roku pořídit skutečně výhodně. Od úterý 2. 1. do neděle 7. 1. PENNY poskytuje 10% slevu na kompletní sortiment potravin i drogerie. Sleva se vztahuje na nezlevněné, ale i akční položky a již zlevněné zboží. Zákazníci ji mohou uplatnit u pokladny po předložení zákaznické karty (digitální, nebo plastové) a speciálního kuponu, který je k dispozici v akčním letáku, na internetových stránkách, nebo v PENNY aplikaci. Maximální částka nákupu, na kterou lze slevu využít, činí 5 000 Kč.

„Ledničky a spíže v českých domácnostech se v průběhu svátků z velké části vyprázdnily. Navíc hodně lidí chce po předešlých výdajích za vánoční dárky spíš šetřit. Proto jsme se rozhodli vyjít zákazníkům vstříc a slevu zavádíme průřezově na celý sortiment,“ uvedl Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY. Připomněl, že ti, kteří zákaznickou kartu nemají, o ni mohou bez jakékoli registrace požádat na pokladnách a následně se okamžitě zapojit do akce. „Mechanismus je velmi jednoduchý a slevu díky tomu může využít skutečně každý, kdo má zájem,“ dodal Vít Vojtěch.

Již koncem prosince přitom v PENNY přeceňovali všechny nabízené produkty tak, aby zohlednili změny sazeb DPH, které platí od začátku roku 2024. Aktuální desetiprocentní sleva se tak již vypočítává z nových regálových cen, kde je u všech potravin snížena sazby DPH z dosavadních 15 % na 12 %.

Od nového roku promítá řetězec Tesco sníženou sazbu DPH plně do cen potravin.  „Sníženou sazbu na potraviny jsme plně promítli do cen u více než 8 500 výrobků. K tomu jsme ponechali původní nižší ceny u dětské výživy, do kterých jsme naopak vůbec nepromítli zvýšenou sazbu DPH. Pokračujeme tak v našem závazku nabízet zákazníkům kvalitní a zároveň cenově dostupné potraviny. Našim dlouhodobým cílem je pomáhat našim zákazníkům maximálně ušetřit, k čemuž využíváme každé možné příležitosti,“ uvádí Pavol Halász, produktový ředitel Tesco pro Českou republiku.

„Sníženou sazbu na potraviny jsme plně promítli do cen u více než 8 500 výrobků. K tomu jsme ponechali původní nižší ceny u dětské výživy, do kterých jsme naopak vůbec nepromítli zvýšenou sazbu DPH. Pokračujeme tak v našem závazku nabízet zákazníkům kvalitní a zároveň cenově dostupné potraviny. Našim dlouhodobým cílem je pomáhat našim zákazníkům maximálně ušetřit, k čemuž využíváme každé možné příležitosti,“ uvádí Pavol Halász, produktový ředitel Tesco pro Českou republiku. Snížení zákazníci pocítí jak při nákupech v prodejnách, tak i při online nákupech na iTesco.cz

 

Zdroj: Penny Market a Tesco

 

 

 

 

 

nákupy potraviny
Hodnocení:
(2.3 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.