To tu ještě nebylo: přichází první
mobil pro seniory s Androidem

To tu ještě nebylo: přichází první
mobil pro seniory s Androidem

8. 2. 2013

Švédský výrobce mobilních telefonů Doro právě dokončuje nový přístroj s označením PhoneEasy 740, který bude mít oproti ostatním telefonům pro starší uživatele jednu specialitu. Jde totiž o chytrý telefon s populárním operačním systémem Android. Do prodeje by se měl dostat na jaře a jeho cena má být velmi příznivá – kolem 2000 korun.

Doro PhoneEasy 740 tak bude prvním chytrým telefonem s Androidem určeným pro starší uživatele. Bude mít všechny výhody mobilů pro seniory – čitelné znaky na displeji, velká tlačítka a volbu silné hlasitosti. Prostředí operačního systému Android navíc bude uzpůsobené k co nejjednoduššímu ovládání.

Výrobce bude používat kombinace dvou ovládacích metod – tlačítek i dotykového displeje. Díky tomu mohou senioři používat tlačítkové ovládání, které dobře znají, a seznámit se navíc i s modernější dotykovou obsluhou telefonu. Nebude chybět ani strojové předčítání psaného textu nebo lupa, kterou ocení uživatelé s horším zrakem.

Mobil má rozměry 118 × 566 × 19 mm, jeho displej úhlopříčku 8,1 centimetru. Z druhů připojení bude k mání wi-fi, bluetooth i 3G. Fotoaparát bude mít rozlišení 5 Mpix, navíc autofokus a blesk.

mobily
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...