Nova brzy spustí nový
reprízový kanál Telka

Nova brzy spustí nový
reprízový kanál Telka

6. 2. 2013

Provozovatel televize Nova, společnost CET 21 dostala licenci na nový kanál Telka, na němž začne vysílat v pátek 22. února odpoledne. Zaměří se na již dříve uvedené divácky úspěšné pořady z dílny Novy.

Terestricky volně šířená Telka bude už sedmou stanicí skupiny Nova. Do jejího portfolia volně šířených programů patří kromě hlavního kanálu a stanic Fanda a Smíchov ještě Nova Cinema. Dále jde o placené stanice Nova Sport a česko-slovenskou verzi MTV.

Nový kanál bude podle předchozích informací zaměřen na archivní pořady z oblasti dramatické tvorby, zábavy, zpravodajství a publicistiky. Diváci uvidí například první díly seriálů Ulice, Pojišťovna štěstí, Policajti z předměstí a Ordinace v růžové zahradě. V programu budou i soutěže Riskuj!, Kolotoč a Rychlý prachy. Telka má reprízovat také zábavní pořady, například Zlatou mříž, Hogo-fogo, Čundrcountryshow, Zlatíčka, Horoskopičiny, Rande, Čtveráci, Politické harašení a Novoty.

"V případě že Telka svými výsledky předčí naše očekávání, jsme připraveni programové schéma do budoucna doplnit i vhodně cílenou akvizicí," uvedl generální ředitel skupiny Nova Jan Andruško. Většina pořadů připravených nyní pro Telku podle něj v době svého vysílání v průměru vysoce přesahovala padesátiprocentní podíl na sledovanosti. Diváci prý dávají najevo, že jim tyto pořady chybějí. "Tudíž existuje velká poptávka, což vidíme i z obliby, kterou retro pořady mají napříč současnou nabídkou televizních stanic," dodal šéf skupiny Nova.

Telka bude společně s Fandou a Smíchovem dostupná v multiplexu 4, v O2 TV, kabelové UPC, jedná i o umístění na satelitní platformě Skylink. Stejně jako ostatní stanice skupiny Nova je Telka určená pro volné šíření na satelitní, kabelové a IPTV televizi.

Nové programy letos plánují spustit či spustily také další televize. FTV Prima od 1. února zahájila vysílání dokumentárního kanálu Prima Zoom, který nabízí pořady o přírodě či historii z produkce BBC, National Geographic a Discovery. V září má odstartovat dětský kanál České televize s pracovním názvem ČT3.

televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...