Chcete mít důchod v bezpečí? Účet od ČSOB to jistí
Ilustrační foto: Ingimage

Chcete mít důchod v bezpečí? Účet od ČSOB to jistí

8. 2. 2024

Zvyk je železná košile. Často se ale vyplatí vsadit na změnu, která přináší zjednodušení života a větší pohodlí. Takovou změnou je už pro více než půl milionu seniorek a seniorů Poštovní účet od ČSOB, kam si nechávají zasílat své zasloužené důchody. Na účtu jsou peníze v bezpečí a senioři si je přitom můžou vybrat prakticky kdekoliv. Stejně bezpečné je i placení kartou v obchodech i na internetu.

„Bezpečí peněz našich klientů je pro nás absolutní prioritou. Mít doma větší obnos peněz není rozumné a na účtu jsou peníze naopak vždy v bezpečí. Pokud má senior peníze uložené v bance, tak si může z účtu vybrat jen tolik peněz, kolik zrovna potřebuje. Bankovního účtu se rozhodně není třeba bát a stejně tak platební karty, kterou používají v ČSOB k placení dvě třetiny seniorů,“ říká Přemysl Hanzelka, ředitel segmentu ČSOB Poštovní spořitelna.

Používání platební karty je velmi bezpečný způsob placení. ČSOB i tak nabízí klientům pojištění, díky kterým se nemusí obávat platit kartou v obchodech ani nakupovat na internetu. Jedná se o Pojištění ztráty nebo krádeže platební karty a o Pojištění internetových rizik.

Nyní odměna až 1 500 Kč k novému účtu
Noví klienti, kteří si zřídí Poštovní účet od 2. 1. do 29. 2. 2024 a nechají si na něj posílat důchod, získají odměnu 1 000 Kč.
Dalších 500 Kč dostanou, pokud do konce následujícího měsíce od založení účtu nejméně pětkrát zaplatí kartou v obchodech nebo na internetu.
Více o akci na www.csob.cz/ucet


„Abychom klientům ukázali, že se placení nemusí bát, dostanou od nás do 29.2. k novému Poštovnímu účtu právě tato dvě pojištění na rok zdarma. Mohou si tak placení kartou Mastercard v klidu a bez obav zkusit. Zároveň pak mohou vyzkoušet, jak výhodné je nakupování v internetových obchodech, kde je větší výběr zboží, které je navíc většinou levnější a s dopravou až domů. Pojištění si stačí sjednat v našem bankovnictví v mobilu. S tím našim klientům rádi pomůžeme na každé poště nebo pobočce ČSOB. Kromě pojištění od nás klienti dostanou i odměnu za založení účtu a zasílání důchodu na něj a další odměnu za prvních 5 plateb kartou,“ dodává Přemysl Hanzelka, ředitel segmentu ČSOB Poštovní spořitelna

Bankovnictví v mobilu, tedy aplikaci Smart, ČSOB upravila tak, aby bylo lépe čitelné i pro klienty, kteří hůře vidí. Aplikace například umožňuje kdekoliv a kdykoliv zjistit, jestli již přišel důchod, kolik má klient na účtu peněz, okamžitě zablokovat platební kartu např. v případě její ztráty a spoustu dalších věcí. V mobilním bankovnictví se navíc můžete poradit s virtuální asistentkou Kate. Stačí říct nebo napsat, co potřebujete.

Proč zrovna Poštovní účet

Důchod si dříve museli senioři vyzvedávat v hotovosti jen na jedné vybrané poště. S Poštovním účtem od ČSOB si mohou peníze vybrat 1x měsíčně zdarma na kterékoliv z bezmála 3 000 poboček České pošty nebo bez omezení počtu ve více než 1 000 bankomatech ČSOB. Třeba v lázních, na výletě s vnoučaty nebo během pobytu na chalupě. Navíc si senioři nemusí vybírat důchod pouze ve výplatním termínu důchodu, ale kdykoliv potřebují, a hlavně kolik peněz potřebují. Zbytek jim zůstane v bezpečí v bance.

„Poštovní účet od ČSOB je jediný bankovní účet, který je možné založit a obsluhovat na všech poštách. Založení účtu nezabere více než pár minut a ochotní pracovníci České pošty rovnou seniorům pomohou zajistit posílání výplaty důchodu na nový účet. Vše je bez zbytečných nervů a rychle vyřízeno. Kromě výběrů hotovosti zdarma přivezeme seniorům jedenkrát měsíčně na jejich žádost až 20 tisíc korun tam, kam zrovna potřebují. Zdarma mají také tzv. příkazy k úhradě, které na poště potvrdí platební kartou a ušetří tak na poplatcích za složenky. Bez poplatku si mohou nastavit i trvalé příkazy pro pravidelně se opakující platby, jako například nájem nebo telefon. Účet pak vše pohlídá sám,“ zdůrazňuje Přemysl Hanzelka, ředitel segmentu ČSOB Poštovní spořitelna.

 

Rada odborníka

Premysl Hanzelka CSOB.jpg

Přemysl Hanzelka, ředitel segmentu ČSOB Poštovní spořitelna

Na jaká pravidla nemám při používání platební karty zapomenout?
Platební kartu nikomu nepůjčujte a po každé platbě kontrolujte, že ji máte u sebe. Rozhodně si nepište kód PIN na samotnou kartu ani na papírek vedle ní. Jako PIN nepoužívejte předvídatelné kombinace jako třeba datum svého narození. Při zadávání kódu si vždy ověřte, že se vám nikdo nedívá přes rameno a klávesnici pro jistotu můžete zakrýt druhou rukou.

A když platím na internetu, je to bezpečné?
Placení kartou na internetu je zcela bezpečné, pokud dodržujete základní pravidla. Nakupujte jen u prověřených obchodníků a neukládejte údaje o kartě. Zásadně nereagujte na e-mailové či telefonické požadavky o sdělení údajů o vaší platební kartě, sebepřesvědčivější se budou zdát. Pamatujte: číslo karty a přihlašovací údaje patří jen vám. Nikdo, ani banka nebo policie, je nepotřebuje znát.

Když si s něčím nebudu vědět rady, na koho se můžu obrátit?
K dispozici jsou pracovníci na pobočkách České pošty a ČSOB. Z pohodlí domova můžete využít infolinku 800 300 300, která je navíc zvlášť přizpůsobená seniorům. Systém automaticky pozná, že volá starší klient a spojí ho se speciálně vyškoleným operátorem.

 

 

 

 

 

 

peníze úspory
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...