Milované i zatracované baleríny. Letos budou módním hitem
Ilustrační foto: Pexels

Milované i zatracované baleríny. Letos budou módním hitem

10. 4. 2024

Na starých fotkách je mají Audrey Hepburnová, Brigitte Bardotová, Grace Kellyová a další tehdejší herecké hvězdy. V padesátých letech se staly hitem, toužily po nich ženy v mnoha zemích světa - ty české nevyjímaje. A byl pořádný problém je sehnat.

Nyní je jejich nabídka nepřeberná a dají se koupit od nejlevnějších za tři stovky až po luxusní za několik tisícovek. Boty, kterým se říká baleríny, se objevují v obchodech každý rok, jedná se o druh obuvi, který se stal klasikou.

Letos však přehlídky světoznámých módních značek napovídají, že budou na jaře a v létě obzvláště v kurzu, to znamená, že si je zřejmě nazují i dívky a ženy, které jim dosud příliš neholdovaly. Zkrátka, baleríny má nyní na přehlídkách téměř každá modelka. Pro ženy, které se rády řídí módními trendy, je to dobrá i špatná zpráva zároveň.

Ne každému nízká bota vyhovuje. Baleríny jsou sice zdánlivě pohodlné, ale pokud se jedná o typ s hodně tenkou podrážkou a úplně bez podpatku, je v nich cítit každý kamínek, noha není příliš pevná, takže se nehodí pro každého, například ne pro starší dámy, které mají s chůzí trošku problém. Naopak jiné ženy na ně nedají dopustit, protože se dají nosit ke kalhotám i sukním a přestože nemají podpatek, vypadají přece jen jemněji a žensky, než třeba tolik oblíbené tenisky.

Každopádně baleríny mohou být krásným zpestřením života, protože se vyrábějí v mnoha barvách, kombinacích, jsou zdobené kamínky, mašličkami. A sluší dvacetiletým dívkám stejně jako zralým dámám.

Tady je malá inspirace, co vše si nyní pod pojmem  baleríny můžeme představit, takže jde jen o to vybrat si takové, které nejen sluší, ale především sedí.

 

Snímek obrazovky 2024-04-09 v 7.51.02.png

Snímek obrazovky 2024-04-09 v 7.49.54.png

Snímek obrazovky 2024-04-09 v 7.54.13.png
Všechny fotografie: Pexels a Ingimage

 

 

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4.7 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.