Poruchy spánku, použití a rizika fytofarmak nebo doplňků stravy a fake news
Ilustrační foto: Pexels

Poruchy spánku, použití a rizika fytofarmak nebo doplňků stravy a fake news

5. 2. 2024

Poruchy spánku jsou velmi různorodou skupinou problémů spojených s narušením normálního průběhu spánku. Poruchy spánku jsou časté, protože mohou postihovat až 40 % populace. 

V souvislosti s poruchami spánku se především na internetu, ale i v některých tištěných médiích, objevuje řada zaručených informací mnohdy se senzačním vyzněním, nabádajících k nákupu přírodních produktů, které slibují zázračné účinky. Opravdu existuje mnoho užitečných přírodních metod a potravinových doplňků, které mohou podporovat zdravý spánek. Je ale třeba dávat si pozor na neověřené informace nebo přímo fake news, které mohou vést k nesprávným rozhodnutím o léčbě poruch spánku. 

Není-li porucha spánku závažná a současně trvá-li krátkou dobu, je možné se pokusit jí ovlivnit pomocí přírodních prostředků. Každou poruchu spánku, který trvá déle než 3 měsíce je však třeba považovat za chronickou. Terapie takové poruchy spánku vždy patří do rukou specialistů. 

Více informací o tom, na jaké produkty je třeba dát si pozor, a jak se mohou s dalšími léky, které pacient užívá, najdete v přiložené brožuře (pod článkem).

 

Zdroj: Průvodce pacienta, z.ú.

 

 

 

 

spánek zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Ke stažení
Poruchy spánku

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.