3 věci, podle kterých vybrat spolehlivý bankovní účet
Ilustrační foto: Pexels

3 věci, podle kterých vybrat spolehlivý bankovní účet

15. 2. 2024

Při zakládání bankovního účtu je potřeba myslet na to, že dobrý účet vám má hlavně pomáhat, a ne přidělávat starosti. Peníze na něm jsou v bezpečí a zejména z pohledu seniorů je důležité bezproblémové zasílání důchodu na účet, pohodlné výběry hotovosti a široká dostupnost poboček banky.

  1. Peníze vždy v bezpečí

Uchovávat větší obnos peněz doma není rozumné – jak kvůli bezpečí, tak kvůli ztrátě jejich hodnoty. Z toho důvodu odborníci doporučují mít své peníze na bankovním účtu, z něhož si můžete vybrat pokaždé jen tolik peněz, kolik zrovna potřebujete. Zbytek můžete mít uložený třeba na spořicím účtu.

„Bezpečná správa úspor našich klientů je pro nás v ČSOB absolutní prioritou. Pro ještě větší pocit jistoty proto teď nabízíme novým klientům do 29. 2. k Poštovnímu účtu na jeden rok zcela zdarma hned dvě pojištění: Pojištění ztráty nebo krádeže platební karty a Pojištění internetových rizik,“ zmiňuje Přemysl Hanzelka, ředitel segmentu ČSOB Poštovní spořitelna.

Klienti ČSOB si tak mohou v klidu a bez obav vyzkoušet placení kartou i nakupování v on-line obchodech, kde je širší výběr zboží, které je navíc většinou levnější a s dopravou až domů. Pojištění si stačí sjednat v mobilní aplikaci ČSOB Smart, s čímž jim rádi pomohou pracovníci banky.

 2. Výběry prakticky odkudkoli

Poštovní účet od ČSOB je jediný bankovní účet, který je možné založit a obsluhovat na všech poštách. Založení účtu nezabere více než pár minut a ochotní pracovníci České pošty rovnou seniorům pomohou zajistit posílání výplaty důchodu na nový účet. Vše je bez zbytečných nervů během pár minut vyřízeno.

„Poštovní účet od ČSOB má několik nej. Například si budete moci vybírat hotovost jednou měsíčně zdarma na kterékoliv poště a bez omezení i v bankomatech ČSOB. Navíc vám rádi zdarma přivezeme na vaši žádost jedenkrát měsíčně až 20 tisíc korun tam, kam zrovna budete potřebovat. Zdarma máte také takzvané příkazy k úhradě, které na poště jen potvrdíte platební kartou a ušetříte tím na poplatcích za složenky. Bez poplatku si můžete nastavit i trvalé příkazy pro pravidelně se opakující platby, jako jsou například nájem, mobilní telefon nebo internet. Účet pak vše pohlídá sám,“ zdůrazňuje Přemysl Hanzelka, ředitel segmentu ČSOB Poštovní spořitelna.

 3. Banka v mobilu i pro seniory

Mobilní bankovnictví je nesmírně užitečné a banku v mobilu v dnešní době zvládnou bez problémů ovládat i starší lidé. K Poštovnímu účtu od ČSOB je aplikace Smart zdarma a umožňuje například kdekoliv a kdykoliv zjistit, jestli se vám už připsal důchod, nebo kolik máte v daný moment na svém účtu peněz.

„Aplikaci ČSOB Smart jsme upravili tak, aby byla lépe čitelná rovněž pro klienty, kteří už nemají perfektní zrak. Také v ní jde třeba jednoduše zablokovat platební kartu v případě její ztráty. V mobilním bankovnictví se navíc můžete poradit s virtuální asistentkou Kate. Stačí říct nebo napsat, co potřebujete,“ říká Přemysl Hanzelka, ředitel segmentu ČSOB Poštovní spořitelna.

Snímek obrazovky 2024-02-01 v 10.02.57.png

 

Pro nové klienty z řad seniorů má ČSOB navíc až do 29. 2. speciální nabídku, kdy můžou získat až 1 500 korun, když si na svůj nový účet nechají zasílat důchod a nejméně pětkrát zaplatí platební kartou Mastercard. Více o akci na www.csob.cz/ucet.

 

 

 

 

 

 

banky peníze
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.