V porotě Cirkus Festivalu
usedne Eugene Chaplin

V porotě Cirkus Festivalu
usedne Eugene Chaplin

7. 2. 2013

V porotě mezinárodní přehlídky Cirkus Cirkus Festival, která se v Praze uskuteční od 15. do 24. února, usedne i syn jednoho z nejznámějších komiků světové kinematografie Eugene Chaplin. Je pátým potomkem slavného herce a jeho ženy Oony O´Neillové. Proslavil se především jako mistr zvuku a spolupracoval s takovými hvězdami, jako jsou David Bowie, Rolling Stones a Queen.

Shodou okolností do Česka koncem března zavítá i Eugenova sestra, slavná herečka Geraldine Chaplinová. Bude totiž hostem pražské části mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest a v jeho závěru převezme cenu Kristián za přínos světové kinematografii.

"Šapitó se na pražském Hagiboru pro diváky otevře už 15. února. Diváci budou mít opět možnost vidět světová čísla mistrů svého oboru. Kromě odborné poroty bude jejich výkony hodnotit porota složená ze známých osobností," uvedla manažerka Československých cirkusů a variété Kateřina Baumruková.

Právě do ní usedne devětapadesátiletý Eugene Chaplin, který je současně i úspěšným dokumentaristou. Filmoví fanoušci u nás mohli například vidět jeho střihový dokument Pocta mému otci, který vypráví o kariéře i soukromém životě krále němého filmu.

Rodina Charlieho Chaplina (1889-1977) si Českou republiku doslova oblíbila. Vloni Prahu navštívila Eugenova dcera, modelka a herečka Kiera Chaplinová. K Čechám měl blízko ale i sám Charlie, o kterém se říká, že v dětství vystoupil v pražském divadle Varieté (dnešní Hudební divadlo Karlín). "Král komiků obdivoval stejně jako jeho syn právě cirkus. V cirkusovém prostředí se odehrává i jeden z jeho filmů," dodala Baumruková.

Podle prezidenta této mezinárodní přehlídky Artura Kaisera jednání o další členech poroty ještě nejsou ukončena. O účast prý projevil zájem i lyžařský šampión Alberto Tomba a pořadatelé oslovili i slavného režiséra Woodyho Allena.

Festival Cirkus Cirkus uvede na Hagiboru celkem jedenáct představení, v nichž vystoupí přední artisté z Ekvádoru, Itálie, Polska, Francie, Španělska, Německa, Maďarska, Ukrajiny, Ruska a České republiky. Více informací naleznou zájemci na internetové adrese www.cirkuscirkus.cz.

cirkus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.