Foto

Inspekce rozdala pokuty
předváděcím firmám

8. 2. 2013

Česká obchodní inspekce udělila rekordní pokutu za předváděcí akce – sankci milion korun má zaplatit společnost Beck Czech. Rozhodnutí je pravomocné. ČOI výši pokuty zdůvodnila porušením zákona a také agresivními praktikami zástupců společnosti.

Snadným terčem předváděcích akcí jsou tradičně senioři, které předváděcí pracovníci často klamou, manipulují a vystavují psychickému nátlaku. Inspekce loni rozdělila pokuty za více než pět milionů korun. „Nejvyšší pokuta, která byla uložena, byla milion korun, a to společnosti Beck Czech,“ potvrdila mluvčí ČOI Miloslava Fléglová. Dodala, že konkrétně šlo o užití agresivních obchodních praktik a o porušení informačních povinností zákona o ochraně spotřebitele.

Jednatelka společnosti Beck Hana Humlová sdělila, že firma žádnou pokutu od ČOI nedostala. Firma Beck Czech již dnes neexistuje, přejmenovala se totiž na Beck Europe. Rekordní pokutu zatím nezaplatila.

klamání zákazníků předváděcí akce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...