Přijďte s námi oslavit narozeniny Bedřicha Smetany na piazzettu Národního divadla! Vstup je zdarma
FOTO: Poskytlo Národní divadlo

Přijďte s námi oslavit narozeniny Bedřicha Smetany na piazzettu Národního divadla! Vstup je zdarma

2. 3. 2024

V sobotu 2. března oslavíme 200. výročí narození skladatele Bedřicha Smetany. Pokud u takto významné události nechcete chybět a nedostala se na vás místa přímo na slavnostním koncertu v Národním divadle, zveme vás na piazzettu Národního divadla, kam budeme celý koncert od 18:30 živě přenášet. A jako bonus na vás čeká zajímavý program a hosté. Vstup je zdarma.

Slavnostní program na piazzettě Národního divadla začíná již ve 14 hodin, kdy můžete v budově Nové scény (Themos) sledovat přímý přenos debaty Českého rozhlasu Vltava s názvem Kavárna se Smetanou. Pozvání přijali Kateřina Kněžíková, Pavel Kosatík, Robert Jindra, Aleš Březina a Václav Neužil. Hudební doprovod zajistí Lydie Härtelová (harfa) a Mário Mesany (flétna), moderují Daniela Čermáková a Vojtěch Babka.

Těšit se můžete také na Českou besedu –  tradiční český salónní řadový tanec pro čtyři páry v podání primabaleríny Baletu ND Nikoly Márové, prvního sólisty Adama Zvonaře a tanečního souboru Jaro. Následovat bude taneční workshop.

Před vlastním přímým přenosem galakoncertu a o přestávkách budou přímo na piazzettě probíhat moderované rozhovory s umělci vystupujícími na koncertě. Pozdravit diváky na piazzettu přijdou například dirigent Robert Jindra, zpěváci Adam Plachetka a Aleš Briscein nebo sólistky Štěpánka Pučálková a Michaela Zajmi.

Nepřízně počasí se nemusíte obávat. V případě chladnějšího počasí jsou zajištěny plynové ohřívače vzduchu, doporučujeme si s sebou vzít deku. Těšit se můžete na příjemné posezení, čepovanou plzeň, víno z rodinného vinařství, teplé nápoje a drobné občerstvení. Nenechte si tuto jedinečnou událost ujít a buďte u toho s námi!

Více informací a program zde.

 

Snímek obrazovky 2024-03-02 v 8.29.01.png

 

 

 

kultura Národní divadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Ke stažení
Smetana Party
Smetana Gala

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...