Na jevišti Fidlovačky ožívají slavné filmy
Z představení "Hoří, má panenko". FOTO: Alena Hrbková

Na jevišti Fidlovačky ožívají slavné filmy

23. 3. 2024

Dlouhá léta patří Divadlo Na Fidlovačce v pražských Nuslích k nejznámějším divadelním scénám v Česku. Na jeho repertoáru najdete především oblíbená díla světové kinematografie.

Diváci se s oblibou podívají na to, jak na jevišti zapůsobí hrdinové filmu Někdo to rád horké, Rain Man či nově protagonisté komedie Hoří, má panenko. "Divadlo překonalo covidobou ránu a už je zase v dobré kondici. V současné době máme na programu dvanáct titulů, říká herec Michal Zelenka, který se zároveň stará o propagaci Divadla Na Fidlovačce.

Který je ten nejnovější?
Mezi nové tituly patří adaptace Formanova filmu Hoří, má panenko. Samozřejmě, že toto představení chtějí vidět především ti, kteří jsou vyznavači specifického českého humoru. Já bych ale chtěl využít příležitosti a oslovit ty, kdož nemají film příliš v oblibě. Vůbec se nemusí bát na toto představení k nám dorazit. Uvidí velké množství komických situací v podání třeba Pavla Nového, Zdeňka Maryšky či Jana Vlasáka. Děj se odehrává na hasičském bále, kterým provázejí Vendula Příhodová a Martin Písařík. Oba nejen zábavu konferují, ale v jejich podání zazní také mnoho známých českých písniček v nezvyklém hudebním aranžmá. Každý večer je trošku jiný, protože tato komedie dává prostor pro improvizaci. Diváci odcházejí a konstatují, že je to mnohdy zábavnější než film.

Vaší nejnovější inscenací je černá komedie Válka Roseových...
Ano, Warren Adler napsal nejprve knihu na známé téma, v níž prochází manželská dvojice různými peripetiemi, poté napsal divadelní hru a také vznikl slavný hollywoodský film. Pro diváky, kteří film znají, bude divadlo do jisté míry překvapením. Hlavními tahouny jsou Martin Písařík a Aneta Krejčíková. Zdárně jim sekundují nesmiřitelní advokáti v podání Jana Holíka a Lukáše Rouse. Už teď vstupenky na tento kus rychle mizí, a to nám všem dělá velikou radost.

 

Snímek obrazovky 2024-03-23 v 8.30.34.png
Z představení "Hoří, má panenko". FOTO: Alena Hrbková

Snímek obrazovky 2024-03-23 v 7.32.27.png
Z představení "Válka Roseových". FOTO: Alena Hrbková

 

Má Fidlovačka skupinu stálých diváků?
Jistě, máme Klub přátel DNF. Jeho členové mají různé benefity. Mají třeba šanci setkat se osobně s herci po první repríze. Pravidelně dostávají náš newsletter, ve kterém najdou aktuální program i zvýhodněné akce. K odběru newsletteru se ostatně mohou přihlásit i vaši čtenáři. S radostí sleduji na sociálních sítích, že nám základna fanoušků roste. Zároveň v poslední době stoupá zájem i o vouchery, protože lidé čím dál tím víc rozdávají zážitky svým blízkým.

Můžete prosím, uvést představení, která se těší největší divácké oblibě?
Nepochybně je to hra Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách. Dalším hitem je představení s Michalem Dlouhým a Davidem Novotným nazvané Muž mojí ženy. A jako třetí trhák se zatím jeví Válka Roseových.

Co připravujete a na co se mohou diváci těšit?
Připravujeme proslulý broadwayský muzikál DONAHA! Je to opět známý a divácky oblíbený titul. Věříme, že se divákům bude líbit i naše zpracování.

 

 

 

 

divadlo kultura
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.