Jarní móda Kláry Nademlýnské: 
především veselá a optimistická

Jarní móda Kláry Nademlýnské:
především veselá a optimistická

17. 2. 2013

Renomovaná módní návrhářka Klára Nademlýnská má za sebou první retrospektivu své tvorby. Představila ji v neděli na veletrhu Styl na brněnském výstavišti. Diváky zaujaly například modely kombinované s krajkou, které tato návrhářka často používá.

Ve své retrospektivě představila šaty, většinou dlouhé společenské, z posledních pěti let: „Přestože jde o věci z různých kolekcí, tak spolu dávají ucelenou řadu a fungují dohromady.“ Na přehlídce využila Nademlýnská prototypy, které se v minulosti šily, nebo originály, které zůstaly z některé z kolekcí v ateliérové sbírce.

Značka Klára Nademlýnská vznikla v roce 1998 v Praze. Jejím hlavním produktem je dámská luxusní móda vyráběná v limitovaných sériích. Modely zdůrazňují ženskost a osobitost. Hlavní tváří české značky je modelka Tereza Maxová, která s návrhářkou spolupracuje přes deset let. Mezi klientky Nademlýnské patří zpěvačky Bára Basiková, herečky Anna Geislerová či podnikatelka Libuše Šmuclerová.

Nademlýnská poodhalila, kam se bude ubírat její nová kolekce na jaro a léto 2013. Bude prý hodně veselá a optimistická: „Sahala jsem po barvách, po výrazných zelených, oranžové, křiklavě růžové. Jsou tam také přírodní tóny, béžovo-růžové tělové barvy.“ V nové kolekci využívá zejména hedvábí a bavlnu. První představení chystá na pražský Designblok na konci března.

 

 


móda
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.