Buďte v teple, meteorologové 
předpovídají chladnější konec zimy

Buďte v teple, meteorologové
předpovídají chladnější konec zimy

23. 2. 2013

Co si pro nás připravilo počasí na závěr zimy? Bude spíš chladněji, ale teploty se čím dál častěji objeví nad nulou. Začátkem března se očekávají četnější srážky. Ve svém měsíčním výhledu to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Dlouhodobý teplotní průměr pro období od 25. února do 24. března je 2,7 stupně Celsia, letos ale bude se šedesátiprocentní pravděpodobností chladněji. Příští týden bude srážek méně, průměrné teploty by se měly pohybovat zhruba mezi nulou až čtyřmi stupni Celsia. Průměrnými teplotami se ale rozumí průměr mezi nočními a denními teplotami, denní maxima tedy budou stoupat výše. Začátek března má naopak přinést nadprůměrné množství srážek, teploty se budou pohybovat nad nulou.

Na období od 11. do 17. března hlásí meteorologové průměrné teploty dva až pět stupňů Celsia, se čtyřicetiprocentní pravděpodobností ale bude chladněji než obvykle a teploty mohou spadnout pod bod mrazu. Srážek bude obvyklé, případně menší množství, než bývá v tomto období zvykem. Týden, kdy začne astronomické jaro, by pak měla rtuť v teploměru klesat pod nulu jen výjimečně.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.