Evropským autem roku je
sedmá generace VW Golf

Evropským autem roku je
sedmá generace VW Golf

4. 3. 2013

Titul evropského auta roku pro letošní rok získala s převahou sedmá generace Volkswagenu Golf. Ve finálovém hlasování soutěže Car of The Year 2013 předstihl nový Golf vozy Subaru BRZ/Toyota GT86 a Volvo V40, které se umístily na druhém a třetím místě, a další finalisty Ford B-Max, Hyundai i30, Mercedes A Class, Peugeot 208 a Renault Clio. Loni vyhrál elektromobil Opel Ampera.

V nejstarší odborné automobilové anketě, která letos slaví 50. ročník, hlasovalo 59 motoristických novinářů z 23 evropských zemí. Vybírali z 32 nominovaných novinek. Soutěže se účastní modely uvedené na evropský trh v předchozím roce. Podmínkou je prodej více než 5000 kusů.

V české anketě Auto roku 2013, která se také řídí pravidly Car of The Year, se stal vítězem rovněž nový Volkswagen Golf.

Nový Golf představil Volkswagen loni v září a v prodeji je od listopadu. Vůz je o 100 kg lehčí než předchozí verze a měl by být až o čtvrtinu úspornější. Na nový Golf automobilka sází při své ambici stát se do roku 2018 největším výrobcem automobilů na světě. První generaci Golfu uvedl VW na trh v roce 1973.

auta
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.