Romantické nálady

Romantické nálady

7. 3. 2013

Ještě jaro nerozkvetlo do plné krásy, ještě zima vystrkuje drábky, a přesto v nás první sněženky vyvolávají romantické nálady a něžná očekávání. Těžko si představit něco romantičtějšího, než rozkvetlý sad. Vždyť jediným svědkem mnohých vyznání a prvních polibků jsou často právě stromy, stromy, které chrání milence ve své zelené náruči.

Strom má v sobě cosi mystického, je symbolem síly. Jeho kořeny tkví pevně v zemi, zatímco větve se natahují k nebesům a tak strom symbolicky spojuje zemi a nebe, realitu a snění. Je mostem mezi tím, co máme, a tím po čem toužíme. Říká se „být silný jako dub“ a člověk tu nezdolnou sílu cítí téměř hmatatelně, když se dotkne kmene věkovitého stromu a pomyslí na všechna ta léta, po která stál.

Zkuste to někdy. Opřete se zády o takový prastarý strom, zavřete oči a představte si, že jste s ním na okamžik splynuli. Hluboké kořeny představují ukotvení, životní jistotu a bezpečí, větve dosahují tak vysoko, jak smělé jsou Vaše touhy. Vychutnejte ticho a klid. Ucítíte příliv energie a možná k Vám promluví i duch stromu, dryáda, nadpřirozená bytost, která v něm sídlí a zjevuje se jen těm, kteří jsou schopni porozumět.

Vypravte se ruku v ruce na procházku do třešňového sadu! Dokud jsou stromy v květu, čeká Vás polibek pod modrým nebem, z něhož se při každém závanu větru jako velké voňavé vločky snášejí k zemi bílé lístečky. A pokud výlet odložíte na začátek června, třešně už budou dozrávat a pak není nic krásnějšího, než se vzájemně obdarovat tou největší a nejchutnější třešničkou…

Ještě jaro nerozkvetlo do plné krásy, ještě zima vystrkuje drábky, a přesto v nás první sněženky vyvolávají romantické nálady a něžná očekávání!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%