Václav Neckář: To, co
prožívám, je zázrak

Václav Neckář: To, co
prožívám, je zázrak

26. 2. 2012

Po mrtvici zapomněl texty svých písní, musel se znovu učit mluvit, zdálo se, že už nikdy nezvládne vystoupit na jevišti. Nejenže se na pódia vrátil, ale ještě k tomu má obrovský hit – skladbu Půlnoční. Zpěváka, kterého mnozí považovali za „vykopávku“, teď poslouchá i mladá generace.

„Lidé mě zastavují na ulici, čekají na mě po koncertech, berou mě za ruce a moc mi blahopřejí k návratu. Je to moc dojemné. Opravdu mám někdy co dělat, abych se nerozbrečel. Mám za sebou těžké období. Před deseti lety jsem se po mrtvici musel znovu učit mluvit, ze svých více než pěti set písní jsem si nepamatoval ani jednu. Když jsem se nějakou naučil, zase jsem ji zapomněl. Šlo to pomalu, chodil jsem na logopedii, moc mi pomáhal můj bratr. Byl jsem jako dítě, které se vše učí od začátku,“ říká Václav Neckář.

Teď má nabídek hodně, všichni chtějí slyšet Půlnoční. To, že nyní může vystupovat často, mu pomáhá také v tom, že texty, které se znovu naučil, už nezapomíná.

„To, co teď prožívám na koncertech, mi připadá jako zázrak. Dříve jsem byl ukecaný, dnes se musím soustředit na každé slovo a mám trému. Ale publikum mě vždycky podrží. To, jak se ke mně teď lidé chovají, je pro mě největší radost. Není to jen radost, je to něco, v co jsem už vůbec nevěřil, vlastně jsem vůbec nepřemýšlel, že by se mnou ještě někdy společně zpívalo tisíc lidí v sále.“

Ke své dojemné zpovědi Václav Neckář dodává: „V poslední době kolem mě zemřelo hodně mých blízkých, onemocněla i moje žena. Bylo toho na mě hodně. I proto teď beru každé svoje vystoupení, každý koncert jako dar.“

zpěvák
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%