Film Klauni – Kaiser, Lábus
a evropská herecká elita

Film Klauni – Kaiser, Lábus
a evropská herecká elita

7. 3. 2013

Humor i dojetí nabídne film Klauni, jehož střih právě dokončil režisér Viktor Tauš.  Příběh natočený podle scénáře Petra Jarchovského a námětu Borise Hybnera vypráví o znovushledání zestárlého klaunského tria. Film spojí české komediální hvězdy – Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse – s evropskou hereckou elitou.

Vedle populární české dvojice se ve filmu objeví francouzský herec Didier Flamande, vítězka festivalu v Cannes Kati Outinenová a francouzská veseloherní hvězda Julie Ferrierová. V dalších rolích účinkuje například Eva Jeníčková a Taťjana Medvecká.

Snímek o komediální trojici, která se dramaticky rozešla, nabídne vedle emocí a legrace také originální stylizaci hlavních hrdinů. Naši klauni ve filmu humorem čelí mnoha trápením stáří. Například Kaiserovi scénář předepisuje postupnou ztrátu vlasů, herec proto tři měsíce chodil s oholenou hlavou i obočím. Scény, ve kterých ještě vlasy má, hrál s parukou, komentoval natáčení Tauš.

Klauni jsou příběhem tří mužů, kteří se rozličným způsobem museli vyrovnávat se životní situací, do níž se svým přičiněním dostali. Postava Jiřího Lábuse si kromě humoru se svými strastmi vyřizuje účty jídlem. Typická pro něj je proto tloušťka, podotkl režisér. Pomohl mu v tom maskér René Stejskal, který vytvořil složitý protetický make-up. Herec proto musel každý den strávit v maskérně až čtyři hodiny. Výsledek mohou diváci vidět na podzim, film bude mít premiéru 24. října.

film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.