Experti: Nová první dáma
musí lépe reprezentovat

Experti: Nová první dáma
musí lépe reprezentovat

7. 3. 2013

Odborníci na módu a styl hodnotí z obou párů, které v Lánech uctily památku Tomáše Garrigua Masaryka, lépe manžele Klausovy. Manželku nastupujícího prezidenta Miloše Zemana pak podle nich čeká nutná proměna "ženy z lidu na první dámu". „Celkově doporučuji větší švih, i když šlo o vzpomínkový obřad. Škoda, že kvalita oděvů Masarykovy doby a jejich údržba je téměř zapomenuta,“ řekl Petr Lukeš z Asociace vizážistů a stylistů ČR.

Obě dámy na sobě měly černé dlouhé kabáty, Livia Klausová s kožešinovým límcem a manžetami, oblečení doplnila rukavičkami. Miloš Zeman měl kratší černý kabát.

Václav Klaus, který se pietního aktu zúčastnil jen v saku, měl podle Lukeše oblečení zvolené dobře. „Jako tradičně by potřeboval jen malinko delší přesah manžety košile,“ míní.

Petr Tylínek, módní teoretik a pedagog, si všiml, že zmačkané záhyby v předloktí rukávů Klausova saka svědčí o dlouhém sezení. „Přetočené rukávové hlavice vypovídají o provenienci OP Prostějov. Téměř děsivý je ve fazoně saka viditelný pulover s vytahaným průkrčníkem a kravata ze včerejší televizní debaty,“ připomněl odborník. Zeman podle něj dobře zvolil tradiční vlněný plášť typu Ulster.

Tylínek se těší na změny v šatníku nastupujícího prezidenta. „Doufám, že ve výběru oděvů s definovanou formou, dobrého volnějšího střihu, z kvalitních materiálů se zajímavými mladistvými doplňky nepoleví. I móda pro seniory potřebuje své vzory,“ uvedl.

Lukeš Zemanův outfit jako velkou změnu k lepšímu pochválil již v prezidentských debatách. „Bohužel se tato kombinace stává okoukanou. Jasně si žádá o rozšíření spektra šatníku,“ soudí.

Budoucí první dámě by podle něj více reprezentace a elegance zajistil lepší střih kabátu a v první řadě lepší účes. Také podle Tylínka zejména plášť Ivany Zemanové nepůsobí elegantně, spíše levně. „Postrádám rukavičky a nějaký akcent či cosi určitějšího ve výstřihu. Tady vyhrává paní Klausová,“ dodal.

prezident
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.