Plzeňský minipivovar postaví
v Černicích pivní lázně

Plzeňský minipivovar postaví
v Černicích pivní lázně

24. 9. 2011

Plzeňský minipivovar Purkmistr - Pivovarský dvůr postaví do června 2012 pivní lázn€› za deset až 15 milionů korun. Pivovar už má stavební povolení na lázně, které budou ve sklepích hotelu vzniklého z bývalého selského stavení. Po Chodové Plané to budou zároveň druhé lázně na západě Čech. Potvrdil to majitel pivovaru Lubomír Krýsl. Lázně se podle něj budou orientovat na rodinné pobyty, což zvýší nabídku volnočasových služeb pivovarského areálu, zájem o raritní piva i o pobyt ve městě.

"Pivní lázně, vymyšlené v roce 1996, dojdou po velkých peripetiích a problémech konečně k realizaci. Změnili se z pivních slunečních lázní na pivní podzemní lázně. Jde o úplně novou koncepci, která nikde není," uvedl Krýsl. Firma pracuje na prováděcím projektu, výběrovém řízení a "piluje špičkové architektonické zpracování". Krýsl žádal o fondy Evropské unie, ale neuspěl, a tak si na investici předjednal bankovní úvěr.

Lázně mají být velké, v jedné hodině může do různých provozů nastoupit 25 lidí, kteří přesto budou mít individuální péči.

"Bude to bomba, nikdo to nečeká. Když se chci někdy koupat v pivu, tak v plzeňském. A první plzeňské pivní lázně musí být úplně jiné než ostatní v Česku," uvedl Krýsl. V lázních budou všechny možné druhy relaxací i atrakce. Zákazníci hotelu nebudou muset hledat volnočasové aktivity někde jinde.

Pivovar s kapacitou 1300 hektolitrů ročně vaří přes 30 druhů piv, je využit na sto procent a připravuje rozšíření kapacity na 2000 hektolitrů. Firma čepuje denně šest až osm druhů piv. Největší zájem je o světlou dvanáctku, která tvoří přes polovinu produkce. Vaří ale také pšeničné, medové, konopné, zázvorové i nakouřené pivo.

lázně wellness
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%