Soutěžní příspěvek:
Když se nám to sejde

Soutěžní příspěvek:
Když se nám to sejde

27. 3. 2013

Moje povídání není přímo velikonoční, ale Velikonoce zde hrají docela velkou roli. Všichni víme, že jsou to svátky pohyblivé a tudíž každý rok jinak. Jenže v rozmezí datumů, které přicházejí v úvahu, slaví naše rodina další svátky, narozeniny a dokonce i Vojtěšskou pouť.

Kromě pouti to obnáší pět svátků a troje narozeniny. Tak třeba 3. dubna má narozeniny nejmladší vnouček Ríšánek, ale zároveň má i svátek on a jeho taťka. V roce 2010 připadly na tento datum i Velikonoce, tudíž jsme měli hnedka čtvero slavení. Pekly se bochánky, nádivka, dort a vše, co k tomu patří. Pominu-li sváteční oběd a oslavové dobrůtky, nezapomnělo se ani na tradice velikonoční, taky mě moji vnuci trochu vyšlehali, abych nové mízy nabrala a nasbírala síly na další oslavy. Hned 13.dubna mají narozeniny dvojčata. Protože už jsou to dospěláci, můžu odpovědně prohlásit, že na jejich některé narozeniny ten,či onen rok, také připadly Velikonoce, a to se vším všudy.

Největší gól jsme však zažili v roce 2011, kdy Velikonoce, Vojtěšská pouť i svátky dvojčat, připadly na jeden víkend. 24. dubna se konala pouť, svátek měl vnuk Jiřík a jeho táta, na Velikonoční pondělí měl svátek druhý z dvojčat, Marek. Takže pouť, Velikonoce a tři svátky najednou. Nemohu pominout, že můj tatínek se jmenoval Vojtěch, a kdyby byl ještě naživu, připadl by jeho svátek také na tento oslavový víkend.

Co k tomu ještě dodat, letos to vychází těsně před 3. dubnem, takže se budou Velikonoce slavit samotné, ale další oslavy budou následovat, vždyť už bude duben, a to je u nás oslavový měsíc. Přeji všem našim oslavencům, ale i všem čtenářům na i60tce, hodně zdravíčka a také krásné Velikonoce 2013.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.