Zaplněné divadlo se loučilo
s Vladimírem Čechem

Zaplněné divadlo se loučilo
s Vladimírem Čechem

27. 3. 2013

Herečtí kolegové, rodina i diváci se přišli do pražského Divadla ABC rozloučit s hercem Vladimírem Čechem, který zemřel minulý týden po těžké nemoci. Bylo mu 61 let. Herec si nepřál oficiální pietní obřad, lidé tak za ním naposledy přišli do divadla. Jeviště zaplnily věnce, svíčky a květiny a dění na pódiu přihlíželo zcela obsazené hlediště, na některé se již místa k sezení nedostala.

Nad jevištěm visela velká obrazovka, na níž se střídaly fotografie z Čechova života i z jeho četných divadelních rolí. Střídavě zněly písničky třeba v podání Vladimíra Mišíka nebo Vlasty Redla, slyšet byly také úryvky z divadelních her, v nichž Čech účinkoval, nebo z jeho rozhlasových rozhovorů.

Na společné zážitky mimo divadelní scénu vzpomínal třeba Hanuš Bor, herec Městských divadel pražských, kde Čech hrál od roku 2006. Letos měly Borova a Čechova rodina společně oslavit 20. výročí svatby, manželství tehdy oba muži uzavírali společně. Divadelní kolega slíbil, že oslava bude. Herec Tomáš Jirman připomněl velkou Čechovu zálibu v pěším cestování a zavázal se, že dokončí "obcházení republiky", tedy putování kolem dokola celé země, které spolu zahájili.

Vladimír Čech vystřídal řadu divadelních scén, od severomoravských po ústecké či kladenské. Lidé si rovněž pamatují z televizní soutěže Chcete být milionářem? Vysílala se od roku 2000 pět let a o její oblibu se Čech zasloužil jako její první moderátor. V letech 2001 a 2003 byl díky ní v anketě TýTý vyhlášen nejoblíbenějším moderátorem.

Pan Vladimír Čech byl vůbec prvním umělcem, který poskytl portálu i60.cz obsáhlý rozhovor. Redakce přijala zprávu o jeho úmrtí s velkým zármutkem.

herci úmrtí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...