Jarní překvapení

Jarní překvapení

29. 3. 2013

Co to, že není ticho, jaké bývalo v zimních měsících? Jaro se nám vrací! Přiletělo z daleka a s ním se vrátili i ptáci: skřivan, špaček, vlaštovka a kukačka. Hned je veselo. Prozpěvují nám každého rána, jistě vypravují ptáčkům, kteří nám zůstávají i v zimě věrni. Vypravují jim o dalekých krajích, o tom, co cestou viděli a zažili.

Usadili se všude. V městech i na vesnicích, na polích i lukách a v lesích. Stavějí si hnízda. Někteří je budují z hlíny jako třeba vlašťovka, jiní ze stébel, sena a proutků, zkrátka ze všeho, co při své práci najdou. Hotová hnízdečka vystýlají měkce peřím.

Potom samička snese do hnízda vajíčka. Z vajíčka se vylíhnou holátka a pro staré nastane velká sháňka potravy. Holátka se mají k světu. Stále mají prázdné a  hladové žaludky. Tisíce broučků, mušek, komárů a housenek spotřebují starostliví rodiče pro mladé i pro sebe. Jsou všichni užiteční. Zachrání nám mnoho ovoce a plodin.

Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...