Foto

Vladimír Pucholt se vrací do Česka,
natáčí dokument a novou komedii

29. 3. 2013

Vladimír Pucholt, herecká hvězda českého filmu a divadla 60. let, dokončuje v Praze s Pavlem Landovským dokument Hodinový hoteliér. Pucholt se zároveň objeví v komedii režiséra Josefa Abrháma ml. a Mikiho Kirschnera V klidu a naplno, která se začne natáčet v létě.

V dokumentu Hodinový hoteliér se s Pucholtem před kamerou sešlo hned několik zakladatelů a herců původního Činoherního klubu druhé poloviny šedesátých let: Jan Kačer, Pavel Landovský, Josef Abrhám, Nina Divíšková, Jiří Krejčík a Libuše Šafránková. Dokument vzniká místo zamýšleného nového nastudování Landovského divadelní hry z konce 60. let uváděné v režii Evalda Schorma s Oldřichem Novým a Miroslavem Homolou v hlavních rolích v Činoherním klubu.

Hru se po více než čtyřiceti letech rozhodl znovu nastudovat režisér Jan Kačer. Landovskému měl být v inscenaci plánované jen na jedno uvedení partnerem právě Pucholt. Zdravotní stav Landovského však neumožnil původně očekávanou divadelní premiéru. Místo toho proto začal vznikat dokument, ve kterém se odkrývá intimní pohled do nitra vyzrálých hereckých osobností.

Dokument vzniká ve spolupráci s Českou televizí a měl by mít premiéru během Letní filmové školy v Uherském Hradišti.

Nová komedie s herecký,mi hvězdami
Mimořádné setkání hereckých osobností inspirovalo režiséra Abrháma ml. a Mikiho Kirschnera k napsání scénáře komedie V klidu a naplno, v níž si vedle Pucholta zahrají Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Veronika Žilková, Jiří Bartoška, Jan Kačer, Luděk Sobota a další. Natáčet se bude v létě v produkci společnosti Milk and Honey Pictures.

Pucholtovo jméno bylo neodmyslitelně spojeno s novou vlnou českého filmu 60.let. Zazářil v prvních snímcích Miloše Formana, ztělesnil romantického studenta v Rychmanových Starcích na chmelu a v roce 1967 vytvořil jako svou poslední filmovou roli před emigrací nezapomenutelného "příslušníka" v Krejčíkově Svatbě jako řemen. V polovině roku 1967 Pucholt odjel do Velké Británie, kde vystudoval medicínu. Nyní žije v Kanadě, kde řadu let pracuje jako dětský lékař.

herci herecké legendy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%