Bolek Polívka sepsal Dědictví II,
film Kurvahošigutntag se vrací

Bolek Polívka sepsal Dědictví II,
film Kurvahošigutntag se vrací

3. 4. 2013

Tahle myšlenka už na českém filmovém nebi poletovala v uplynulých dvaceti letech několikrát, ale vždy z ní sešlo. Jenže teď, přesněji na konci příštího měsíce, se začne konečně zhmotňovat. Režisér Robert Sedláček bude podle scénáře Bolka Polívky natáčet film Dědictví II. Diváci se tak dočkají pokračování velmi populární komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag z roku 1992, který tehdy režírovala Věra Chytilová. I když Polívka říká, že Dědictví II bude spíše „třemi mušketýry po dvaceti letech“.

Staří známí znovu pohromadě

Na plátno se vrátí známé postavy, které prošly zajímavým vývojem, doznaly větších či menších charakterových změn, a objeví se i postavy nové. Vedle Bolka Polívky v roli Bohuše si zahrají Arnošt Goldflam, Karel Heřmánek, Ivana Chýlková, Dagmar Havlová, Břetislav Rychlík, Karel Roden, Marian Roden i Karel Gott.

„Natáčet se bude na přelomu května a června, potom v červenci a začátkem srpna v lokacích v okolí Prahy a Brna. Premiéra by měla být podle předpokladů v únoru příštího roku,“ řekla mluvčí projektu Simona Andělová.

Bohušovi přibyl majetek, kilogramy i děti

A jaký bude začátek nového příběhu? Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala, multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I –  všichni trochu zestárli. Bohumilovi přibyl majetek, starosti, kilogramy a děti. Postavil si ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze.

Další komedie pro miliony diváků?

Teď však ztratil ženu svého života – proto se vrátil ke kořenům, k flašce a znovu se napije. A začne tak jízdu, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku a takřka přijde o vnuka. Nakonec ale pod tlakem dcery a věrného přítele (Arnošt Goldflam) najde klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Andělem (Jiří Pecha).

Producentem filmu bude společnost Space Films, která stála i u zrodu původního snímku. Ten v kinech vidělo přes 800 tisíc diváků, další miliony při nesčetných reprízách v televizi.

 

Nejcitovanější hlášky
z Dědictí aneb Kurvahošigutntag
Bohuš: Vlasto, nedělej krávu!

teta (o pštrosovi): A co to žere?
Bohuš: Nebojte se teta, vás ne.

Irenka: Pštros?
Bohuš: Irenko, to je pro tebe k narozeninám.
Irenka: Na co pštros?
Bohuš: Takovýho ptáka ještěs neviděla!

Bohuš: Chlapi, nedělajte ze sebe křupany!

vrchní: Tak, co to bude, pánové?
Bohuš: Dva sifony.
vrchní: A dál?
Bohuš: Co dál? Nic dál! Dva sifony

Bohuš: Tož běž! Běž! Běž! Val! Val! Už sa nevracaj! Takové lidi já tady nepotřebuju.
vrchní: Nová doba, host vyhazuje vrchního. Já odcházím! Já odcházím! Nová doba!

Bobuš: Kurňa, dva roky po revoluci a Němci sa tady proháňajú jak za války.

 Bohuš: Tak, a teď si vás kupim všecky!

film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.