Martin Lipert: Čtečky nabízí
čtenáři větší komfort než knihy

Martin Lipert: Čtečky nabízí
čtenáři větší komfort než knihy

5. 4. 2013

Ačkoliv stále většina lidí nedá dopustit na klasické tištěné knihy, v posledních dvou letech se výrazně zvýšil zájem o četbu knih prostřednictvím elektronických čteček. Elektronických knih přibývá, například jen společnost eReading nabízí zhruba 3000 titulů. „Elektronické čtení nabízí mnohem větší komfort, každý, kdo si čtečku vyzkouší, nakupuje už jen ty tištěné knihy, které v elektronické verzi neseže,“ tvrdí Martin Lipert, zakladatel a spolumajitel společnosti eReading.

Čtečky knih byly údajně hitem letošních Vánoc. Je to pravda? Jak se prodávaly čtečky eReading?

Letošní Vánoce byly opravdu rekordní. Čtečky eReading byly nejprodávanější komoditou jednoho z největších tuzemských prodejců – Kasa.cz. Tomu také odpovídají prodeje knih. Za první dva měsíce roku jsme prodali dvakrát více elektronických knih než ve stejném období loni.

Jste znám jako jeden z největších propagátorů elektronického čtení. V čem jsou eknihy lepší než klasické tištěné tituly? Pro mnoho lidí jsou čtečky knih nepředstavitelné, protože si nemohou pohladit hřbet knihy, necítí její vůni…

To říkají lidi, kteří čtečku nikdy nedrželi v ruce. Netuší, co to čtečka je, nevědí, že je to opak počítače, tabletu či mobilu. Dokud si nesáhnou na elektronický inkoust, budou tvrdit, že jim chybí vůně knihy. Ale to je jen rituál, zažitý vzorec chování, zvyk a často jen předsudek. 

Jaké jsou tedy výhody elektronického čtení?

Těch výhod je celá řada. Čtečky přinášejí čtenářům komfort, čtečku si můžete vzít s sebou na cestu do kapsy či do kabelky, tisíc knih váží pouhých 200 gramů. Především však je elektronický inkoust příjemnější na čtení, nenamáhá tolik oči, ve čtečce si můžete zvětšovat písmenka, najít během vteřiny hledanou stránku…

Další výhodou je jistě i cena eknih. O kolik jsou levnější než tištěné knihy?

Průměrně o 40 a 45 procent.

Vaše společnost eReading je počtem titulů největším prodejcem elektronických knih. Vyvinuli jste však také vlastní čtečku knih. Má nějaké přednosti oproti konkurenčním produktům?

Naše čtečky mají jednu zásadní výhodu, a tou je přizpůsobení českému prostředí a vlastní e-shop. Nakupování knih je strašně jednoduché. Čtečka je provázána s účtem na eReading, přímo ve čtečce si tedy vyberete knížky, které chcete koupit, zmáčknete jedno tlačítko a vybrané knihy se Vám během několika vteřin automaticky načtou do čtečky. Nemusíte mít žádné kabely, nemusíte řešit, zda jsou knihy ve správné formátu, nepotřebujete k nákupu knih počítač či jiné zařízení. Stačí se připojit přes wifi, vybrat si knihy a stáhnout.

Nové čtečky eReading, které jste nedávno uvedli na trh, nabízí i čtení vybraných periodik…

Ano, čtečky eReading jsou vedle čteček Kindle jedinými čtečkami, které umožňují stahování periodik. Můžete si dnes vybrat z více než deseti periodik, zdarma nabízíme například zprávy  ČTK, lidé si mohou číst Literární noviny, E15, Českou pozici, brzy bude možné číst přes čtečku iDnes a další média.

Třeba magazín i60.

A nově také váš magazín, což určitě řada našich čtenářů ocení. Senioři jsou našimi častými zákazníky, protože využívají výhod, které jsem zmínil.

Kolik vlastně vaše čtečka eReading stojí?

Nejnovější model eReading.cz START je nyní možné koupit na Kasa.cz za 2499 kč včetně DPH.

.

knihy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.