Velké sousto Jaromíra Nohavici: 
dvakrát za sebou v O2 areně

Velké sousto Jaromíra Nohavici:
dvakrát za sebou v O2 areně

8. 4. 2013

Bude to jedna z hlavních muzikantských událostí letošního roku. Ostravský písničkář Jaromír Nohavica připravuje na 23. a 24. října dva rozdílné koncerty v pražské O2 areně. Na prvním se představí s Janáčkovou filharmonií Ostrava. Následující den se objeví ve své tradiční podobě, tedy s kytarou a heligonkou, navíc ho doprovodí výborný polský akordeonista a klavírista Robert Kuśmierski. Vstupenky v cenách od 490 korun jsou v předprodeji od 9. dubna.

Nohavica je první tuzemský interpret, který v pražské O2 areně vystoupí na dvou koncertech. Takzvané „dvojáky“, které se dělají v případě mimořádného zájmu o koncerty, jsou také vzhledem k vytíženosti interpretů v O2 areně vzácností. V minulosti tady dva dny po sobě vystoupili například Madonna nebo Roger Waters.

Na koncert s Janáčkovou filharmonií Ostrava pod vedením Marko Ivanoviče bude 23. října hlediště O2 areny upraveno pouze k sezení. Spojení s těmito filharmoniky si Nohavica vyzkoušel za nadšeného ohlasu publika loni v ostravském Gongu. O den později vystoupí se svým sólovým, více než dvouhodinovým koncertním programem, s polským muzikantem Kuśmierskim. Plocha O2 areny bude tentokrát otevřená na stání.

Pořadatelé očekávají o koncerty velký zájem. Když loni vystoupil Nohavica na 20. ročníku festivalu Benátská noc v libereckém areálu Vesec, do areálu dorazilo 19 tisíc lidí! V roce 2009 zase třikrát po sobě zcela zaplnil pražskou Lucernu, rok předtím poprvé v historii Colours of Ostrava vyprodal festival. Také jeho alba patří mezi dlouhodobě nejúspěšnější na tuzemském trhu. Nejprodávanějším albem roku 2012 se stala Nohavicova nahrávka Tak mě tu máš, které se prodalo 37 934 kusů. A to v době, kdy se v Česku dává domácím interpretům zlatá deska za tři tisíce prodaných kusů a platinová za šest tisíc.

Nohavica se před dvěma lety jako první český písničkář v historii stal nositelem prestižní hudební ceny Premio Tenco. Cenu, která se každoročně uděluje v rámci Festivalu autorských písní, převzal ve vyprodaném Teatro Ariston v italském San Remu. Zařadil se tím k takovým osobnostem písničkářského světa, jako jsou Leonard Cohen, Donovan, Jacques Brel, Bulat Okudžava či Vladimir Vysockij, kteří stejnou cenu dostali v minulosti.

hudebníci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.