Tajemná chotěbořská setkání

Tajemná chotěbořská setkání

11. 4. 2013

Ani se nepamatuji, jak jsem se tam ocitl poprvé. Ale prostředí, atmosféra, to mne zaujalo.

Zajímavým způsobem se dala dohromady hrstka lidí z Chotěboře a blízkého okolí, zajímající se o záhadné jevy. Pro místo setkávání si záhadologové vybrali malebné místo rekreačního areálu Geofond v lese na okraji města. Zajímavých setkání s přednáškami se poznenáhlu účastnilo více a více "přespolních" ze všech koutů republiky, ba i Slovenska. Také se od "ufologů" a "vobilíkruhologů" oddělila skupina léčitelů, kartářek, šamanů, astrologů a dalších podobných, aby se setkávala na akcích tematicky více ezotericky zaměřených. Na tyto akce jezdím několikrát do roka a vždy se těším. Potkám lidi s neuvěřitelnými schopnostmi, a přitom velmi skromné, s čistou duší, otevřeným srdcem a úžasným smyslem pro humor. I když na přednáškách v mnohém s přednášejícími nesouhlasím, beru to jako jejich osobní pohled na problematiku. Sbírám jen střípky informací, které bych využil pro své poznávání.

Každá akce je zážitek

Nejen, že je rekreační areál v kouzelné krajině, ale i jednotlivé budovy, chatky, sruby jsou roztroušeny mezi stromy a člověk je v kontaktu s přírodou po celou dobu pobytu. Večerní ohně s mystickým šamanským bubnováním na spoustu bubnů, to je opravdu zážitek. Při čistě šamanských akcích se může, kdokoliv má zájem, aktivně účastnit přechodu žhavého uhlí. Na loňském setkání tuzemských i zahraničních šamanů, "Šamanském festivalu", jsem převedl přes oheň kolem padesátky zájemců včetně dvou dětí. Jelikož je třeba každého individuálně připravit, bylo to náročné. Na každé akci se účastní i prodejci. Je proto možné si domů přivézt léčivé byliny, masti, kameny, kyvadélka, virgule i literaturu. Pomáháme si navzájem. Třeba kartářka, která se na mne obrátí se svým problémem, mi zase ráda prozradí, čeho se mám v životě vyvarovat. To, že vždy odjíždím v lepším fyzickém i psychickém stavu, než jsem přijel, je evidentní.

Záleží na lidech

Moc se mi líbí, že se nejedná o uzavřenou společnost "zasvěcených". Naopak. Jsou zde vítáni všichni, kteří se zajímají nějakým způsobem o ezoteriku ale i ti, kteří jdou za poznáním, a mají zájem nějakým způsobem obohatit a kultivovat svůj vnitřní život. To, že se při tom může užít tolik zábavy, je pro toho, kdo to nezažil, těžko pochopitelné. Že se zde potkávají lidé s mimořádnými schopnostmi empatie, to je jen bonus navíc k tomu, co dokáží lidé vytvořit, když se sejde dobrý kolektiv. Hasiči, zahrádkáři, vodáci, divadelníci, sportovci. Nezáleží na tom, co je spojuje.

Je příjemné mít místo, kde je člověku dobře a kde má kolem sebe pár dobrých známých, se kterými si má o čem povídat. Kdo nemá, ten je o mnohé ochuzen.

duchovno záhady
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.