Michal Prokop vystoupí
na slavném Blues Festivalu

Michal Prokop vystoupí
na slavném Blues Festivalu

14. 4. 2013

Michal Prokop se svými spoluhráči Lubošem Andrštem a Janem Hrubým vystoupí jako první čeští hudebníci na tradičním Chicago Blues Festivalu. Všichni tři spojí síly 9. června na hlavní scéně Petrillo Music Shell v Grant Parku s muzikanty z amerického tria černošského kytaristy a zpěváka Johna Primera v projektu, který dostal název Chicago Prague Blues Band.

„Podstatou projektu je vznik hudebního tělesa složeného ze tří bluesových hudebníků z Chicaga a tří z Prahy, které vystoupí nejprve v Chicagu na Blues Festival a poté v Praze na United Islands České spořitelny. Další rok bude opakován pod stejným názvem Chicago Prague Blues Band, ale v jiném složení," uvedla generální konzulka ČR v Chicagu Dana Huňátová.

„Ve Spojených státech jsme jednou hráli, to bylo v roce 2005 na Československém Rockfestu, shodou okolností taky v Chicagu, ale bylo to vystoupení pro naše krajany žijící v Americe. Teď půjde o vystoupení na slavném Chicago Blues Festivalu, pro americké publikum a ve společnosti slavných amerických muzikantů, to je něco úplně jiného,“ sdělil Michal Prokop.

Prokop loni vydal s kapelou Framus Five po šesti letech nové album Sto roků na cestě, za jehož prodej převezme 30. dubna na speciálním koncertě s novým repertoárem v pražském Lucerna Music Baru zlatou desku.

Chicago Blues Festival se koná 6. až 9. června. Byl založen v roce 1984 na památku Muddy Waterse přezdívaného "otec chicagského blues". Od prvního ročníku je festival přístupný zdarma. Vystoupily zde hvězdy jako B. B. King, Taj Mahal, Chuck Berry, Johny Winter, Ray Charles a další.

festival hudebníci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.