Lidé berou útokem operátory,
žádají nové výhodnější tarify

Lidé berou útokem operátory,
žádají nové výhodnější tarify

17. 4. 2013

Mobilní operátoři ještě nezažili tak rušné dny, jako jsou ty od čtvrtku minulého týdne, kdy Telefónica O2 představila jako první svůj nový neomezený tarif za 749 korun, na což okamžitě reagovala i její konkurence s podobnými nabídkami. Telefony jejich call center zvoní bez přestání, většina klientů žádá změnit svůj dosavadní tarif na cenově výhodnější. Za tři dny od zveřejnění nabídky je kontaktovaly desetitisíce lidí.

„Neomezený tarif si zatím aktivovalo asi 8300 rezidenčních a 2000 firemních zákazníků,“ uvedl mluvčí T-Mobile Lukáš Hrabal s tím, že například v neděli měla jejich call centra desetkrát více volajících než obvykle. „Během čtvrt hodiny volalo kolem 700 zákazníků, kteří byli ochotni bez reptání čekat třeba i půl hodiny. Museli jsme posílit směny o několik desítek zaměstnanců,“ popsal Hrabal.

Podobná situace je i u ostatních operátorů, i ti totiž hlásí obrovské množství žádostí o aktivaci nových tarifů. „Během uplynulých tří dnů nás kontaktovaly desítky tisíc zákazníků, kteří buď žádali informace, nebo si tarif rovnou aktivovali,“ uvedla Adéla Konopková ze společnosti Vodafone. „V tuto chvíli jsme přijali několik tisíc žádostí o aktivaci tarifů Free,“ doplnil mluvčí O2 Hany Farghali.

Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří nedávno s některým z operátorů podepsali několikaleté smlouvy na mnohem dražší tarify. T-Mobile, O2 i Vodafone totiž takovým zákazníkům nabízí možnost na nové neomezené tarify přejít s tím, že prostě klient podepíše novou smlouvu. Smůlu mají jen klienti Vodafonu v případě, že si nedávno k nové smlouvě za zvýhodněnou cenu koupili i nový mobilní telefon. „Zákazník, který u nás má v současné době dražší tarif, může přejít na jeden z nových neomezených tarifů. Pouze v případě, že má od nás dotovaný telefon, musí i nadále dodržet minimální měsíční plnění, na základě kterého získal na telefon dotaci,“ řekla Konopková. Konkurence podobná omezení nepoužívá.

Přes výrazné zlevnění, které de facto neomezené tarify přinesly, není ale v současnosti Česká republika žádným "tarifovým rájem". Ceny se totiž prakticky dostaly na úroveň okolních států. Například v Rakousku je třeba možné stále najít výhodnější nabídky, rozdíl však není zdaleka tak dramatický, jako ještě před několika dny.

mobily
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%