Češi se už Řecka nebojí,
jeho obliba prudce stoupá

Češi se už Řecka nebojí,
jeho obliba prudce stoupá

18. 4. 2013

Zájem českých turistů o letní dovolené v Řecku letos prudce roste, ukazují to čísla o předprodejích zájezdů téměř všech velkých tuzemských cestovních kanceláří. Podle serveru Zajezdy.cz se počet rezervací na řeckých ostrovech na léto zvýšil meziročně o 120 procent. Poptávka po Řecku je přitom na vzestupu i v Německu, Velké Británii a Nizozemsku.

"Obrovský nárůst poptávky registrujeme u řeckých ostrovů kde máme k dnešnímu dni o 75 procent vyšší prodeje než v loňském roce. Řecko je naší nejprodávanější destinací," řekl mluvčí CK Fischer Jan Osúch. Cestovka už díky současnému zájmu o Řecko prodala přes polovinu všech letošních nasmlouvaných zájezdů, loni touto dobou to bylo 38 procent kapacity.

Největší zájem je podle Pavlíny Pešové z Firo Tour o největší ostrovy Krétu a Rhodos. "Ale stranou zájmu nezůstávají ani menší řecké ostrovy, naše kapacity na některých z nich jsou již nyní na léto z více než dvou třetiny vyprodány," podotkla Pešová.

Zájmu o Řecko pomáhá pokles cen, protože tamní hoteliéři kvůli krizi zlevnili. "V letošní sezoně zlevnily zájezdy do Řecka a to o osm procent. Průměrná cena prodaného zájezdu do Řecka za dospělou osobu činí 12 834 korun," uvedla Kateřina Komedová ze serveru Zajezdy.cz.

"Někteří klienti na základě informací o problémech se zadlužením svoji cestu do Řecka minulou sezónu odložili, a teď zjistili, že se ekonomické potíže tamní vlády turistiky obecně nedotýkají," sdělil marketingový ředitel CK Exim Tours Stanislav Zíma.

Do Řecka loni vyjelo 314 000 českých turistů. Řecké ostrovy byly na žebříčku nejoblíbenějších destinací na čtvrtém místě za Chorvatskem, Slovenskem a Itálií.

dovolená Řecko
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.