Sbírku Muchových plakátů
umocní mísa Davis Cupu

Sbírku Muchových plakátů
umocní mísa Davis Cupu

23. 4. 2013

Netradiční spojení umění a sportu, v němž je pojata expozice plakátů Alfonse Muchy ze sbírky bývalého světového tenisty číslo 1. Ivana Lendla, ještě umocní vítězná trofej Davis Cupu. Ta bude v Obecním domě v Praze vystavena od 29. května po dobu sedmi dnů. Informovala o tom, mluvčí této expozice Pavlína Stránská. Od 10. dubna, kdy byly plakáty zpřístupněny veřejnosti, si je prohlédlo už na 18 tisíc návštěvníků.

Salátovou mísu, kterou Lendl získal v roce 1980 jako člen týmu československých tenistů a po dlouhých 33 letech ji znovu vloni vybojovalo Česko, uvidí návštěvníci přímo ve výstavních sálech od 29. dubna do 5. května.

"Vystavení jsme načasovali tak, aby instalaci mohl být přítomen i autor sbírky - Ivan Lendl. On sám má ještě v živé paměti vzpomínky na dobu, kdy se mu podařilo s týmem v roce 1980 pohár získat," sdělil předseda správní rady nadačního fondu, který v současné době sbírkou disponuje, Richard Fuxa.

V souvislosti s instalací poháru dojde 29. dubna k posunutí otevírací doby výstavy. "Výjimečně se pro veřejnost otevře až v 11:30. Po ostatní dny se zpřístupnění výstavy nemění: je otevřena po celý týden od 10 do 19 hodin, a to až do konce července," dodala Stránská.

výstavy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.