Čeští turisté mohou být
v Pekingu tři dny bez víza

Čeští turisté mohou být
v Pekingu tři dny bez víza

26. 4. 2013

Čeští turisté mohou nově při cestách do Asie při přestupu v Pekingu strávit v čínské metropoli tři dny bez víza. Novou čínskou politiku, jejímž cílem je podpořit cestovní ruch v Pekingu, právě představili ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský a zástupce pekingského výboru pro rozvoj cestovního ruchu Cchao Pcheng-čcheng.

Nový program umožní turistům cestujícím na poznávací zájezdy do Asie navštívit bez složitých vízových procedur i Peking. Podle ministra Jankovského by mohl pomoci k zvýšení zájmu českých turistů o Čínu. „My pevně věříme, že rozvoj vzájemných turistických vztahů bude pokračovat a ten nárůst, který byl mezi rokem 2011 a 2012, což bylo přes 30 procent, bude i v dalších letech,“ řekl Jankovský.

Podle Cchaa využijí program především turisté na poznávacích zájezdech. Užitečný ale podle něj bude i pro kongresovou turistiku. Cchao prohlásil, že čínské cestovní kanceláře už připravují zvláštní balíčky přímo pro nový program bezvízového styku.

Nový čínský program platí pouze pro turisty, kteří mají z Pekingu platnou letenku do třetí země. Zastávku v Pekingu je možné k návštěvě města bez víza využít pouze v případě, že turisté přiletí z Prahy. Při opačné cestě je pro zastávku ve městě vízum nadále potřeba.

Čína
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.