Konec zlodějských cen
taxíků na letišti v Praze

Konec zlodějských cen
taxíků na letišti v Praze

1. 5. 2013

Smluvní auta, která používají turisté po návratu dovolené do Prahy nebo klienti hotelů cestující z ruzyňského letiště, budou muset být označená jako taxislužba a jezdit budou moci maximálně za 28 korun na kilometr. Určuje to novela, která začíná platit od května. Jedinou výjimkou v Praze bude doprava na svatby a podobné speciální akce.

Prakticky se tak ruší "smluvní přeprava", kterou za násobně vyšší ceny využívaly hlavně hotely. Automobily, které budou firmy nabízet, budou muset být označené jako taxíky a maximálně zaplatíte jako u "normální" taxislužby 28 korun za kilometr. Na všech musí být umístěná střešní svítilna, řidiči budou skládat zkoušky z místopisu. Naopak označení černobílými pruhy povinností nebude. Pod taxislužby spadnou i "drink servisy", tedy odvozy zákazníků jejich vlastními automobily.

Jedinou výjimkou budou svatby a další hromadné akce, kdy se cena nemusí odvíjet od počtu ujetých kilometrů. Zájemci ovšem budou muset předem podepsat s firmou smlouvu, kde bude napsaný počet i jména lidí, kteří v autě pojedou.

Zákon zjednodušil vydávání průkazů taxikářům, budou je dostávat přímo řidiči, už ne jejich zaměstnavatelé. Dříve mohla dostat pokutu například firma a řidič mohl jít k jiné prakticky bez postihu, nově budou moci odebírat úřady i oprávnění k řízení taxíku.

letiště taxi
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...