Kam vyrazit v sobotu? Přijďte
k nám, zve Česká televize

Kam vyrazit v sobotu? Přijďte
k nám, zve Česká televize

1. 5. 2013

Jubilující Česká televize otevře v sobotu pro veřejnost svá studia v Praze, Brně a Ostravě. Diváci tak mohou navštívit kulisy svých oblíbených pořadů a potkat známé moderátory, herce či zpěváky. Program je součástí letošních oslav kulatého 60. výročí vysílání Československé a České televize.

Chceme divákům nabídnout jedinečný pohled do zázemí našich televizních studií. Pro příchozí návštěvníky jsem připravili i výjimečný doprovodný program, uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Tři prohlídkové trasy v Praze

V Praze na Kavčích horách čekají návštěvníky tři prohlídkové trasy. V hlavní budově uvidí například dekorace seriálu Vyprávěj nebo diskusního pořadu Krásný ztráty. Děti spatří místa, kde se natáčejí pořady Kouzelná školka a Planeta YÓ, ty větší si mohou vyzkoušet práci s kamerou a mikrofonem. Součástí prohlídky je i návštěva garáží, kde se v roce 1989 scházeli revoltující zaměstnanci televize. Nepřetržitý program bude moderovat herečka Tereza Kostková, zahrají a zazpívají například Miro Žbirka či skupina Děda Mládek Illegal Band.

Druhá prohlídková trasa začíná malou výstavou k 60. výročí televize a vede mimo jiné do kulis natáčeného komediálního seriálu Čtvrtá hvězda.

Poslední trasa se tematicky věnuje zpravodajství. Představí prostor před režií Studia 6, kde budou moci zájemci sledovat jeho živé vysílání. Nachystána je i ukázka přípravy pořadu Předpověď počasí.

Živé vysílání v Ostravě a Brně

V Ostravě návštěvníci nahlédnou do všech pracovišť zapojených do živého vysílání i do výroby pořadů. Navštíví režii, střižnu, zvukovýrobu, odbavovací pracoviště či redakci zpravodajství. Čeká na ně také výstava kostýmů z pohádek a autogramiády s populárními tvářemi televizní obrazovky.

V Brně se příchozí podívají do zpravodajského studia, kostymérny i maskérny. I zde mohou navštívit dekorace vysílaných pořadů a na své si přijdou také milovníci techniky.

Veřejnoprávní televize si své počátky připomíná pamětnickými pořady. Vedle toho připravila výstavu mapující technický vývoj vysílání a na podzim chystá publikaci, která celou historii zaznamenává.

Den otevřených dveří v sobotu začne ve všech studiích shodně v 9 hodin, v Brně a Ostravě potrvá do 16 hodin, v Praze až do 18 hodin.

Česká televize výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.