Křest Martina a Agáty, 
hvězd medvědích Večerníčků

Křest Martina a Agáty,
hvězd medvědích Večerníčků

1. 5. 2013

Filmař zvířecích večerníčků Václav Chaloupek a plzeňský hokejový kapitán Martin Straka pokřtili v amfiteátru u plzeňské zoo dvojici tříměsíčních medvíďat. Větší mládě se jmenuje Martin po Strakovi a menší Agáta po jeho dceři.

Na hokej chodím, když můžu. Před čtyřmi lety mě tam někdo vzal a tenkrát to tak pěkně šlapalo Strakovi s Vlasákem, že jsem na ně začal jezdit. Předtím jsem tam nikdy nebyl, prohlásil Chaloupek. Tomu se líbil Martin Straka také jako úžasný příklad pro děti:  Nikdy jsem ho neviděl, že by se na hokeji štěkal, že by byl záludný, že by zbytečně fauloval. Je prostě protoptypem úžasného sportovce!

Nové bydliště: hrad Točník

Medvědy bude mít Chaloupek do letošního října a poté se přestěhují na hrad Točník, kde pro ně předělávají s plzeňskou zoo velký výběh. Mláďata Chaloupek koupil, ale hradu je věnuje zdarma.

Děti by chtěly zvířata, hlavně psa. Ale my jsme pořád na cestách, a tak to nejde. Budeme jezdit za medvíďaty na hájovnu a poté na Točník, řekl Straka s tím, že si velmi váží, že dostali jména po něm a jeho dceři. Na Chaloupkově hájovně v lesích u Nevidu na Rokycansku byl s rodinou několikrát.

Od 19. února, kdy si Chaloupek medvíďata přivezl, je krmil šestkrát denně mlékem, kterého vypili přes 100 litrů. Teď už dostávají rýžovou kaši a tento týden jsou krmeni i ovesnými vločkami.

 Za rok budou mít osmdesát kilo

Čtyři z osmnácti dílů Večerníčků o medvědích mláďatech Martinovi a Agátě jsou už hotové. S natáčením chci skončit do poloviny července. Od 1. září už se to má vysílat, řekl Chaloupek. Nevyloučil, že dílů nakonec bude více.

Příběhy s medvíďaty natáčí Chaloupek i pro německou televizi, pro kterou má hotové čtyři díly z deset: Původně chtěli, abych si medvědy nechal do jara. Tak jsem jim vysvětlil, že už budou vážit osmdesát kilo a nikdo už s nimi nic nenatočí. 

První medvědí sourozence měl Chaloupek před třinácti lety a natočil s nimi populární večerníček Méďové. Vojta, Kuba a Matěj nyní žijí ve výběhu v Berouně. Desetiletí sourozenci Honzík a Eliška, hrdinové dalších večerníčků, našli domov v plzeňské zoo.

televize zvířata
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.