Armlift? Nový druh plastické
operace inspirovaný celebritami

Armlift? Nový druh plastické
operace inspirovaný celebritami

2. 5. 2013

Plastická operace, při níž chirurg odstraní tuk a nadbytečnou kůži z horní části paží, získává na oblibě v USA. S odvoláním na Americkou společnost plastických chirurgů (ASPS) o tom informovala agentura AFP, která počítá s růstem poptávky i v dalších částech světa.

Více než patnáct tisíc Američanek si proceduru známou jako "armlift" (z anglického arm – paže) či odborně brachioplastika nechalo loni provést a celkem za ni zaplatily neuvěřitelných 61 milionů dolarů. Nejoblíbenější je tento zákrok u žen nad 40 či 50 let, ale podstoupilo ho už i několik set mužů, uvedli chirurgové.

„Ženy všeobecně věnují větší pozornost svým pažím a jsou si čím dál tím víc vědomé možností, jaké se jim v této oblasti nabízejí,“ řekl předseda ASPS Gregory Evans. Zákrok je však průměrně stojí 4000 dolarů (asi 80.000 korun).

Pro tento trend podle lékařů neexistuje jen jeden důvod, ale převažuje patrně přání podobat se celebritám a jejich skvěle vypracovaným pažím. Podle nedávné studie ASPS "ženy nejvíce obdivují paže americké první dámy Michelle Obamové a těsně za ní následuje slavná hollywoodská herečka Jennifer Anistonová".

Brachioplastika má ovšem jeden nezanedbatelný vedlejší důsledek. Protože zákrok vyžaduje řez od lokte po podpažní jamku, zůstává po něm dlouhá jizva. „Je to něco za něco," říkají chirurgové. „Zbavíme člověka vytahané kůže a podkožního tuku, ale necháme mu jizvu.“

plastická chirurgie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.